Citroen-pomo avasi Loebin ja Meeken tilannetta

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitiimin ensi vuoden kuljettajakuviot ovat vielä auki. Mutta yksi asia on varma: talli yrittää houkutella M-Sportin Ford-kuljettajan Sebastien Ogierin ykköstähdekseen.

Tallipäällikkö Yves Matton on jo aiemmin kertonut julkisesti, että Citroen käy neuvotteluja Ogierin kanssa. Ogierin yhteistyö M-Sportin kanssa on ollut hedelmällistä, sillä Ogier johtaa kuljettajien ja M-Sport valmistajien MM-sarjaa. Ogier on kuitenkin lähtökuopissa tiimistä, mikäli M-Sport ei saa Fordilta täyttä tehdastukea – jota ei ole toistaiseksi näkynyt eikä kuulunut.

Citroen-huhuissa on ollut vahvasti mukana myös yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin nimi. Loeb kävi hiljattain testaamassa ranskalaisvalmistajan tämän kauden ajokkia asvaltilla, ja konkarille suunnitellaan parhaillaan testiä soralla.

Mattonin mukaan mestarin paluu on mahdollinen.

– Hän ajaa ensin testin nähdäkseen sen, millainen tuntuma hänellä on soralla. Sen jälkeen katsotaan, mitä tuleman pitää. Hänen pääohjelmansa on Peugeot’n kanssa, joten meidän pitää saada tietää enemmän Peugeot’n tulevaisuudesta, Matton kertoi Motorsport Newsille.

Lähdettyään rallin MM-sarjasta Loeb on kilpaillut muun muassa rata-autoilun ja rallicrossin parissa.

– MM-sarjan jättäminen oli hänen päätöksensä, joten hänen täytyy itse tehdä päätös myös paluusta. Mutta yksi asia on varma: hän sanoi, että jos hän palaa, hän ajaa muutaman kilpailun eikä koko sarjaa, Matton painotti.

– Mutta Citroenin kannalta olisi mielenkiintoista saada hänet takaisin tiimiin, tallipomo lisäsi.

Myös pohjoisirlantilaiskuljettaja Kris Meeken tulevaisuudesta on spekuloitu viime aikoina. Meeken kausi on sisältänyt takaiskuja toisensa perään ja hurjimmassa huhuissa Meekeä on jo siirretty syrjään tallista.

Mattonin mukaan Meeke on jatkamassa tiimissä myös ensi kaudella. Lisäksi tallipomo avasi Craig Breenin ja Stephane Lefebvren sopimuskuvioita.

– Craigin ja Stephanen osalta emme ole sopineet ensi vuoden rallien määrästä. Mutta Krisin sopimuksessa lukee, että hän ajaa kaikki rallit, ja hänen sopimuksensa kestää ensi vuoden loppuun saakka, Matton täsmensi.

Lue myös nämä