Kalle Rovanperä tukevoitti MM-johtoaan – katso rallin MM-sarjan pistetilanteet

Kalle Rovanperä on entistä paremmissa asemissa rallin MM-sarjassa, vaikkei suomalainen pystynyt taistelemaan voitosta sunnuntaina päättyneessä Sardinian MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä sijoittui kolmanneksi Sardinian sorakilpailussa. Hallitseva maailmanmestari kärsi ensimmäisestä lähtöpaikastaan kilpailun avauspäivänä, minkä jälkeen hän ei pystynyt enää nousemaan voittokamppailuun.

Hyundai otti Sardiniassa kaksoisvoiton, kun Thierry Neuville ajoi ykköseksi ja Esapekka Lappi kakkoseksi. Rovanperä jäi kärjestä yli kaksi minuuttia.

Sarjaa johtavalla Rovanperällä on nyt 25 pisteen etumatka Neuvilleen, joka petrasi huomattavasti asemiaan kauden ensimmäisellä voitollaan. Rovanperä kuittasi täydet viisi lisäpistettä Power Stage -erikoiskokeen voitostaan.

M-Sport Fordin Ott Tänak on sarjassa kolmantena 33 pisteen päässä Rovanperästä. Tänak joutui keskeyttämään Sardinian rallissa lauantaina, mutta otti neljä lisäpistettä Power Stage -erikoiskokeelta.

Sardiniassa neljänneksi ajanut Toyota-kuljettaja Elfyn Evans on MM-sarjassa samalla sijoituksella. Evans on kaksi pistettä Tänakia jäljessä MM-taulukossa.

Hyundai-kuljettaja Lappi jatkaa MM-sarjassa kuudentena Toyota-kuski Sebastien Ogierin takana. Ogier kärsi Sardiniassa keskeytyksen lauantai-iltapäivänä.

Katso rallin MM-sarjan pistetaulukot kokonaisuudessaan täältä.

Rallin MM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua juhannusviikonloppuna, kun pisteistä ajetaan Kenian Safari-rallissa.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin lauantai-iltapäivän tapahtumista.

Lue myös nämä