Kalle Rovanperän juhannus vierähtää legendaarisessa kisassa – ”Täällä näkee asioita, joita ei normaalisti rallissa näe”

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla perinteikkäällä Safari-rallilla Keniassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan nuoren suomalaistähden Kalle Rovanperän johtoasema MM-sarjassa on muhkea, mutta se tietää jälleen tukalaa tehtävää Kenian pehmeillä hiekkateillä. Rovanperä joutuu auraamaan tietä ensimmäisenä autona kisan avauspäivänä perjantaina.

Portugalin soralla toukokuussa Rovanperä ajoi auramiehen roolistaan huolimatta voittoon, mutta kesäkuun alussa Sardiniassa olosuhteet olivat vielä haastavammat ja tuloksena viides sija. Rovanperä toivoo, että Keniassa etuauton tehtävästä ei olisi niin isoa haittaa.

– Luvassa on taas yksi mielenkiintoinen viikonloppu. Sardinian ralli ei ollut niin vahva meille kuin olisimme toivoneet, mutta toivon, että Keniassa emme häviä niin paljon aikaa aura-auton roolin takia, Rovanperä miettii.

– Viime vuonna ajoimme siellä hyvän kisan, mutta olimme vähän epäonnekkaita, kun juutuimme hiekkaan perjantai-iltana.

Viime kauden kokemusta rikkaampana Rovanperä toivoo tuntevansa jo perinteikkään rallin haasteet. Vaikka ajokilometrejä ei Safari-rallissa enää ajeta takavuosien tapaan, on kyseessä silti varsin erilainen seikkailu jokaiselle rallikuljettajalle.

– Pitää yrittää tänä vuonna välttää kaikkia kommelluksia ja olla valmis kaikkeen, koska tässä kisassa näkee asioita, joita ei normaalisti rallissa näe. Kyseessä on ihan erilainen paikka, jota kohtaan pitää myös valmistautua eri tavalla, Rovanperä pyörittelee.

Kenian MM-ralli starttaa keskiviikkona testierikoiskokeella. Itse kisa käynnistyy Nairobin yleisöpätkällä torstaina.

Katso alapuolelta, mitä Kenian MM-rallista on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat