Suomalainen rallilupaus debytoi komeasti Mitsubishin ratissa – asvalttikisan voitto Portugalista

Rallin MM-sarjassa juniorimestaruuden viime kaudella voittanut Sami Pajari teki viikonloppuna voitokkaan visiitin Portugaliin.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: M-Sport Ford WRT

Pajari vei nimiinsä Lissabonin rallin voiton Mitsubishi Lancer Evo IX -kilpurin ratissa. Eroa toiseksi sijoittuneeseen portugalilaiseen Andre Cabecasiin tuli rutkasti yli minuutti.

Nuori lahtelainen kisasi ensi kertaa Mitsubishilla ja tuloksena oli heti komeasti asvalttikisan voitto. Toki vastus kansallisessa kisassa Portugalissa tuskin oli ihan Suomen sarjojen tasoa, mutta silti Pajarin ja kartanlukija Enni Mälkösen suoritus on kovaa valuuttaa.

Rally de Lisboa -kisassa ajettiin varsinainen ralli sekä Extras-luokka, jossa mukana oli myös tuoreempia kilpureita. Pajarin edelle ennätti vain Citroen C3 R5 -autoa komentanut Bernardo Sousa, joka oli kahdeksalla erikoiskokeella ja vajaan 90 EK-kilometrin aikana 17 sekuntia vanhalla Mitsubishilla kilpaillutta Pajaria nopeampi.

20-vuotias Pajari voitti viime vuonna rallin MM-sarjan JWRC-junioriluokan mestaruuden. Lahtelainen sai tittelistä palkinnoksi viisi MM-osakilpailua kattavan ajopaketin MM-sarjaan Ford Fiesta Rally3 -autolla. Pajari ajaa kilpurilla sekä MM-sarjan junioriluokassa että WRC3-luokassa.

Suomalaistoivon suunnitelmissa oli jo ennen kautta, että hänen ohjelmaansa tulee kisoja myös Rally2-autolla. Pajari debytoi kesäkuun alussa MM-sarjan WRC2-luokassa Sardinian MM-rallissa, jossa hän ajoi luokassaan viidenneksi.

Seuraavassa MM-rallissa Virossa Pajari kilpailee jälleen Fordin Rally3-autolla, mutta elokuun alun Suomen MM-rallissa alla saattaa olla jälleen Rally2-luokituksen menopeli.