Kalle Rovanperältä rohkaiseva viesti keskeytyksensä jälkeen

Kalle Rovanperä ei päässyt aivan maaliin saakka lauantaina päättyneessä Tunturirallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Arctic Lapland -ralliin testimielessä osallistunut Rovanperä hioi viikonloppuna kilpurinsa säätöjä Ruotsin MM-rallia varten. Toyotan suomalaismestarin vauhti oli kohdallaan, sillä hän oli kisassa selkeästi nopeampi kuin tallitoveri Elfyn Evans.

Rovanperän ykköstila vaihtui kuitenkin keskeytykseen viimeisen erikoiskokeen loppupäässä.

– Harmillisesti kisa jäi kesken pari kilometriä ennen maalia, kun autoon tuli tekninen vika, Rovanperä selvitti.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala paljasti aiemmin, että Rovanperän Rally1-autoon tuli öljyvuoto, minkä takia maailmanmestarilta jäi maalilava näkemättä.

Lue myös: Jari-Matti Latvala paljasti, miksi Kalle Rovanperä joutui keskeyttämään kilometrin päähän maalista

Keskeytyksestä huolimatta Rovanperälle jäi positiivinen fiilis viikonlopusta.

– Saimme tosi tärkeitä testikilometrejä. Auto tuntui loppua kohden nopeammalta ja paremmalta verrattuna siihen, mitä olimme saaneet testeissä tehtyä. Sanoisin, että testaaminen onnistui täällä hyvin, Rovanperä sanoi.

– Olimme hyvässä vauhdissa Elfyniä vastaan. Toivotaan, että se näyttää samalta Ruotsissa – eli auto on nopea ja mekin olemme hyvässä iskussa.

Rovanperällä oli kilpailussa lähes minuutin etumatka Evansiin ennen viimeistä erikoiskoetta. Suomalaistähti vaikuttaa olevan valmiina MM-kauden avauskisaansa eli parin viikon päästä ajettavaan Ruotsin ralliin.

– Toivottavasti meillä on pitkästä aikaa Ruotsissa hyvä lähtöpaikka ja pääsemme taistelemaan voitosta siellä. Ikinähän ei tiedä, missä vauhdissa olemme, mutta ainakin nyt fiilis on hyvä. Toivottavasti Ruotsissa on sama hyvä vauhti päällä, Rovanperä kertoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat