Kalle Rovanperältä rallifaneja helpottava kommentti Linnan juhlien humussa

Kalle Rovanperä pääsi ensimmäistä kertaa juhlistamaan itsenäisyyspäivää Linnan juhlissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vuosi sitten presidentti Sauli Niinistön itsenäisyyspäivän vastaanotto jäi rallin maailmanmestarilta väliin muiden kiireiden vuoksi, mutta nyt Rovanperä oli raivannut kalenteristaan tilaa juhlapäivälle.

Rovanperä saapui juhliin luottomiehensä eli kartanlukija Jonne Halttusen kanssa, jolle Linnan juhlien humu oli tuttua kauraa viime vuodelta. Halttunen vitsailikin, että hänellä on Rovanperälle nuotit valmiina iltaa varten.

Rallitähdellä piti illan aikana kiirettä myös haastatteluiden parissa. Samalla hän antoi rallifaneja helpottavia kommentteja.

Marraskuun puolella paljastui, että Rovanperä ajaa ensi vuonna vain noin puolet MM-ralleista. Rovanperä vakuutti Presidentinlinnan uumenissa, että hän aikoo kilpailla erikoiskokeilla vielä pitkään kevennetyn kautensa jälkeen.

– Halusin vain ottaa omaa aikaa enemmän ja keskittyä siihen, että kun ottaa taukoa, niin sitten toivottavasti ura kestää pidempään. Sitten jaksaa motivoitua jatkossa pidempään, Rovanperä kertoi Ylen haastattelussa.

Rovanperä on kertonut ison päätöksensä jälkeen, että hän on kiinnostunut kokeilemaan taitojaan myös rata-autoilun puolella. Itsenäisyyspäivän vastaanotolla hän painotti, että siirto ratapuolelle ei ole tapahtumassa lähiaikoina.

– GT-autoja on tarkoitus päästä testaamaan ja myös kilpailemaan jossain vaiheessa. En sano, että viiden vuoden sisään tapahtuu mitään, mutta varmasti joskus tulen ajamaan kilpaa myös radalla, Rovanperä sanoi Iltalehdelle.

Rovanperän mukaan hänen suunnitelmissaan ei ole luoda uutta uraa radalla, vaan kysymys on nimenomaan kokeilusta.

– Mutta kyllä se niin paljon kiehtoo, että minut varmasti joskus radalla nähdään jollain autolla. Katsotaan sitä sitten, Rovanperä tuumi Sanoman haastattelussa.

– GT-autoihin on varmasti helpoin siirtyä rallista. Sen ei pitäisi olla mikään iso ongelma. Totta kai rata-autoilu ei ole se vahvin asia, mutta se pitäisi pystyä oppimaan.

Rovanperän ja Halttusen juhlalliset edustustehtävät jatkuvat jo perjantaina, jolloin Kansainvälinen autoliitto FIA järjestää palkintogaalansa Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa. Suomalaiset saavat tilaisuudessa mestaruuspystinsä.

Lue myös: Kalle Rovanperä hankki huikean lahjan isälleen – Harrin kasvoille levisi melkoinen hymy uuden helmensä ohjaamossa

Lue myös nämä