Kalle Rovanperälle pettymys: ”Ei ollut mikään paras päivä”

Kalle Rovanperälle ei jäänyt paljon kerrottavaa lauantain urakastaan Japanin MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä starttasi lauantain erikoiskokeille kolmostilalta ja oli valmis taistelemaan kisan voitosta. Toiveet kauden seitsemännestä ykköstilasta menivät murskaksi heti aamun avauspätkällä, jolla Toyota-tähti otti osumaa kallionseinämään ja rikkoi autostaan renkaan.

Tämän jälkeen ongelmat kertaantuivat, ja Rovanperä putosi lopulta yli kuuden ja puolen minuutin päähän kärjestä. Tämän kauden mestari on kokonaistilanteessa 11. sijalla ennen viimeistä ajopäivää.

– Ei ollut mikään paras päivä. Oli vaikeuksia ja muutama rengasrikko, joten ei ollut mitenkään hyvä päivä, Rovanperä totesi lyhyesti.

Iltapäivän lenkillä Rovanperä ei enää paahtanut täysillä.

– Kokeilimme säätöjä sen jälkeen, kun olimme pudonneet taistosta. Ne eivät toimineet kovinkaan hyvin, joten ainakin tiedämme, mihin suuntaan säätöjen kanssa pitää mennä.

Toyota starttasi suurin odotuksin kotikilpailuunsa, joka teki paluun rallin MM-sarjaan 12 vuoden tauon jälkeen. Päätöspäivänä Toyotan mainetta puolustaa Elfyn Evans, joka on kilpailussa toisena neljän sekunnin päässä Hyundain Thierry Neuvillesta.

– Elfyn oli tosi vahva aamun pätkillä, mutta Thierry oli vahvempi iltapäivällä. Jostain syystä Elfynillä ei kulkenut iltapäivällä ja hän valitti auton aliohjautumista, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi.

Kilpailun päätöspäivänä sunnuntaina ajetaan vielä viisi erikoiskoetta. Tuoreimpien ennusteiden mukaan taivaalta saattaa ropista vettä, mikä toisi oman lisähaasteensa autokunnille.

– Emme vielä tiedä tarkkaan, mihin aikaan sade alkaa. Sade vaikeuttaa asioita, mutta se antaa myös enemmän mahdollisuuksia. Kaikki on siis avoinna voittokamppailussa, Latvala painotti.

Kauden päättävä Japanin asvalttiralli päättyy sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Katso alta kooste lauantaiaamupäivän tapahtumista Japanin MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat