Emil Lindholm ajamassa tyylillä mestariksi Japanin MM-rallissa – ”Annoimme vain mennä”

Toksport-tiimin Skodalla ajava Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat erinomaisen kilpailupäivän Japanissa lauantaina.
Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kaksikko nousi WRC2-luokan kärkeen ja on ajamassa kohti luokan mestaruutta. 
Rallin yleiskilpailussa suomalaiskaksikko ajaa sijalla seitsemän.

Eilen keskeyttämään joutuneen Puolan Kajetan Kajetanowiczin Skoda vaurioitui ulosajossa sen verran pahoin, ettei puolalaiskuljettaja pystynyt lauantaina jatkamaan ralli2-säännöllä kilpailua. 

Lindholmille Kajetanowiczin keskeytys merkitsi sitä, että WRC2-mestaruuden varmistamiseen häneltä vaaditaan tulos luokan viiden nopeimman joukossa.

– Hyvä päivä meiltä. Ehkä enemmän kuin tarvitsimme, mutta meillä oli koko päivän ajamisen kanssa hyvä rytmi päällä niin annoimme vain mennä. Matkassamme on koko ajan ollut kaksi varapyörää varmuuden vakuudeksi. Olemme halunneet pitää sitäkin kautta turvamarginaalia, Lindholm sanoi.

Päivän kuudelle erikoiskokeelle Lindholm ajoi neljä pohja-aikaa, nousten 47,6 sekunnilla WRC2-luokan johtoon. Myös lauantain reitti oli paikoin erittäin haastava.

– Todella haastaviakin osuuksia löytyi ja paikoitellen tiet olivat kapeita. Huomisen erikoiskokeet ovat melko mukavia ajaa. Ne eivät radikaalisti poikkea kahden edellisen päivän teistä, mutta ovat ehkä hieman leveämpiä ja parempikuntoisia, Lindholm totesi.

Lindholm voi höllätä tarvittaessa vauhtiaan sunnuntaina, varsinkin jos ennakoitu vesisade saapuu pätkille.

– Johdamme, mutta toisaalta pistetilanteemme näyttää kuljettajien ja tiimien sarjassa tällä hetkellä hyvältä, joten pakko ei ole voittaa. Voimme ottaa varman päälle. Vaikeatahan varmistelu on. Pitää ajaa joko normaalirytmillä tai sitten hidastaa vauhtia todella paljon. Katsotaan huomenna, mitä tehdään, Lindholm summasi.

Sami Pajari ajaa WRC2-luokass toisena. Suomalaisten kolmoisvoitto on edelleen mahdollinen, sillä 50 sekunnin aikasakosta kärsinyt Hyundain Teemu Suninen on vain 2,2 sekunnin päässä kolmannesta sijasta ja Gregoire Munsterista.

Japanin MM-ralli jatkuu ensi yönä Suomen aikaa. Ohjelmassa on vielä viisi erikoiskoetta.

WRC2-luokan tilanne 14/19 EK jälkeen:

1. Emil Lindholm   Skoda 1.56.22,4
2. Sami Pajari    Skoda   +47,6
3. Gregoire Munster Hyundai +1.00,2
4. Teemu Suninen   Hyundai +1.02,4
5. Heikki Kovalainen Skoda  +2.01,7
6. Sean Johnston   Citroen +2.52,9
7. Mauro Miele    Skoda  +4.27,5
8. Eamonn Boland   Ford  +7.09,5

Lue myös nämä

 • Uusimmat