Kalle Rovanperällä vauhdikas paluu WRC-auton rattiin Keski-Suomessa (video) – ”Aika nopeasti fiilis löytyi”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Toyotan ratissa. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperällä koitti maanantaina paluu ralliarkeen, kun hän istahti ensimmäisen kerran kolmeen kuukauteen Toyotan WRC-auton ohjaamoon.

Rallin MM-sarja on ollut tauolla maaliskuussa ajetusta Meksikon MM-rallista lähtien. Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-tiimi aloitti maanantaina ensimmäiset testinsä koronaviruksen aiheuttaman paussin jälkeen, ja ensimmäisenä testivastuussa oli tallin tulokaskuljettaja Rovanperä.

Rovanperä otti alun tunnustellen, mutta vauhti kasvoi vähitellen.

– Hyvä fiilis. Aamulla oli mukavaa lähteä taas ajamaan, Rovanperä kuittasi Rallit.fille.

– Testit aloitetaan yleensä aika varovaisesti. Nyt oli pari varovaisempaa vetoa, mutta aika nopeasti fiilis löytyi sieltä, vasta 19-vuotias kuljettaja lisäsi.

Rovanperä pääsi testaamaan varsin kesäisissä olosuhteissa Jyväskylän lähistöllä. Kuiva soratie vain pöllysi, kun suomalaislupaus kiidätti vauhdikkaasti Toyota Yaris WRC -autoa.

– Testaamme vähän kaikenlaista. Yritämme koko ajan kehittää kaikkea ja mennä eteenpäin, vaikka kisoja ei ole tiedossa, Rovanperä sanoi.

Katso alta video Rovanperän testipäivästä. Juttu jatkuu videon jälkeen:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342336″ ap mute]

 

Koronavirus on perunut tältä kaudelta jo viisi osakilpailua, myös kotoisen Suomen MM-rallin. Kansainvälisen autoliiton FIA:n on määrä päättää vielä tällä viikolla, miten kautta jatketaan.

– En ole stressannut siitä (tilanteesta) liikoja, kun en itse mahda sille mitään. Mutta toivottavasti päästään mahdollisimman aikaisin (takaisin kisoihin). Vähän pahalta loppukausi näyttää, Rovanperä totesi.

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen vauhdissa Toyota Yaris WRC:llä. Kuva: Aki Hietavala

Lue myös: Tommi Mäkinen kiinnitti huomiota erityiseen seikkaan Kalle Rovanperän testissä

Lue myös nämä

  • Uusimmat