Tommi Mäkinen kiinnitti huomiota erityiseen seikkaan Kalle Rovanperän testissä

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinenkin saapui paikalle, kun Toyota Yaris WRC -auto pärisi pitkästä aikaa keskisuomalaisessa metsässä.

Koronavirus pisti rallin MM-sarjan WRC-autojen testaamisenkin tauolle toukokuun loppuun saakka. Maanantaina Toyotan WRC-tiimi palasi testihommiin, kun Kalle Rovanperä hyppäsi Yariksen ratin taakse.

Toyotan testit eivät olleet pysyneet kovinkaan salassa, sillä Korpilahden liepeillä sijainneelle testitielle oli löytänyt rutkasti rallikansaa ihailemaan Rovanperän ajolinjoja. Tähän seikkaan tallipäällikkö Mäkinenkin kiinnitti huomiota.

– Näyttää olevan aika paljon kiinnostusta. Katsoin, että täällä on yhtä paljon autoja kuin Neste-rallin erikoiskokeella, Mäkinen veisteli Rallit.fille.

– Jengiä kiinnostaa kovastikin tulla katsomaan, kun testit ovat käynnissä.

Lue myös: Kalle Rovanperällä vauhdikas paluu WRC-auton rattiin Keski-Suomessa (video) – ”Aika nopeasti fiilis löytyi”

Rallin MM-pisteistä kisattiin edellisen kerran kolme kuukautta sitten Meksikossa. Koronan aiheuttama kilpailutauko kestää vielä vähintään pari kuukautta. Tällä viikolla Toyotan kuljettajat pääsevät hetkeksi ottamaan tuntumaa työvälineeseensä.

– Totta kai se on hyvä päästä vähän ajamaan, kun takana on pitkä tauko. Kuskit pääsevät pitämään tuntumaa yllä. Samaan aikaan teemme tuotekehitysasioita. Testin tarkoituksena ei ole tehdä säätöjä joihinkin kisoihin, koska emmehän me tiedä, mihin lähdemme ajamaan, Mäkinen huomautti.

Katso alta Tommi Mäkisen haastattelu kokonaisuudessaan. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,342335″ ap mute]

 

Kansainvälisen autoliiton FIA:n on määrä päättää tällä viikolla, millaisella ohjelmalla kautta jatketaan. Mäkisen mukaan Toyota on valmis palaamaan pikaisellakin aikataululla erikoiskokeille.

– Kyllä me toivomme, että kausi kohta taas alkaisi ja pääsisimme liikkeelle, Mäkinen totesi.

Lue myös nämä