Kalle Rovanperällä selkeä resepti, miten voitto naulataan Kroatiassa – ”Välillä on osattava ajaa järkevästi”

Toyotan nuori suomalaistähti Kalle Rovanperä oli huikeassa vedossa Kroatian MM-rallin avauspäivänä perjantaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä kaasutteli kuusi pohja-aikaa ja johtaa kilpailua yli minuutin erolla perjantain kahdeksan pikataipaleen jälkeen. Sateisilla ja mutaisilla pätkillä moni kärkikuskeista sortui ulosajoihin ja myös rengasrikot piinasivat. Rovanperä kuitenkin ajoi puhtaasti ilman virheitä.

– Varmasti oli yksi uran parhaista ajopäivistä.  Kaiken kaikkiaan todella hieno päivä. Iltapäivällä oli enemmän sumua kuin aamulla, mutta yritin vain mennä kaasu pohjassa. Varmasti sieltäkin jonkin verran aikaa sain otettua, Rovanperä summasi.

– Ajaminen tuli ihan omalla painollaan. Silloin kun perusvauhti on hyvää, voi määritellä itse, kuinka paljon ottaa riskejä.

Helpolla ei myöskään Toyotan suomalaiskuljettaja päässyt.

– Olosuhteet olivat todella vaikeat. Yritin säästellä renkaita ja valita, mitkä leikkaukset ajan ja mitkä en. Siinä piti aika paljon ajaa likaista tietä pitkin, mikä oli melko jännää hommaa, Rovanperä totesi.

Lauantaina ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta, mutta olosuhteiden pitäisi olla astetta helpommat. Sääennuste lupaa lauantaille kuivaa ja suhteellisen lämmintä keliä.

– Eipä tuo olisi haitannut, vaikka sade olisi jatkunut, kun noin helpolla tuli hyviä aikoja. Toisaalta myös kuivalla kelillä vauhtimme pitäisi olla kunnossa ainakin testipätkän aikojen perusteella, Rovanperä sanoi.

– Toisaalta huomenna on vaikeaa, kun pitää kuitenkin keskittyä ja yrittää pitää hyvä vauhti yllä, mutta virheitä ei saa tehdä. Pitää vain vältellä ongelmia. Välillä on osattava ajaa järkevästi.

Katso alapuolelta perjantain iltapäivän ajolenkin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat