Kalle Rovanperää verrattiin todelliseen suomalaislegendaan – ”Ei ole mitenkään huono juttu”

Kalle Rovanperällä on ikää mittarissa vasta 23 vuotta, mutta jo tässä vaiheessa on selvää, että hänestä tulee ralliautoilun legenda.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä on ajanut neljä kautta rallin MM-sarjan pääluokassa Toyotalla. Kahden viimeisimmän kauden päätteeksi suomalaisässä on päässyt juhlimaan mestaruutta.

Rovanperän toinen mestaruus tuli todella kypsien esityksien ansiosta. Ensimmäisellä mestaruuskaudellaan hän ajoi peräti kuusi voittoa, kun taas tänä vuonna ykköstiloja tuli puolet vähemmän. Sen sijaan Rovanperä ylsi neljän parhaan joukkoon kaikkialla muualla paitsi Suomessa, missä hän keskeytti ulosajoon.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala vertasi Rovanperää todelliseen suomalaislegendaan Juha Kankkuseen kauden 2023 mestaruuden ratkeamisen jälkeen.

Latvalan mukaan Rovanperällä oli kauden aikana samanlainen lähestymistapa kisoihin kuin neljä mestaruutta urallaan voittaneella Kankkusella: jokaista kilpailua ei tarvitse dominoida ottaakseen mestaruuden. Tärkeämpää on ajatella niitä pisteitä, jotka voi ottaa kustakin kilpailusta.

Vertaus Kankkuseen saa Rovanperän hymyilemään.

– Se on hienoa, että minua verrataan Juhaan. Hän on suosikkikuskini kaikista suomalaisista mestareista ja tunnen hänet hyvin, Rovanperä sanoo.

Rovanperän mukaan hänen oli otettava erilainen lähestymistapa kisoihin tänä vuonna.

– Huomasin nopeasti muutaman kisan jälkeen, että nyt meidän pitää olla tasaisia. Se ei ehkä ollut helpoin päätös mennä sellaisella taktiikalla, koska ainahan sitä haluaisi voittaa joka kilpailun.

– Mutta homma toimi hyvin. Eikä ole mitenkään huono juttu, jos verrataan Juhan kaltaiseen legendaan, Rovanperä myhäilee.

Ensi kaudella Rovanperä ajaa vain osan MM-ralleista. Suomalaismestari haluaa ladata hieman akkujaan ennen kautta 2025, jolloin hänen on määrä palata täyden kauden kuljettajaksi.

Rovanperä ei ole mukana kauden 2024 avauskisassa Monte Carlossa, mutta hänen odotetaan avaavan kilpailukautensa helmikuisessa Ruotsin talvirallissa.

Katso rallin MM-kauden 2024 kilpailuohjelma täältä.

Lue myös nämä