Ikoniseen ralliin kasataan todellista unelmatiimiä – ”Yritämme voittaa heti”

Dakar-konkari Nasser Al-Attiyah lähtee jahtaamaan legendaarisen rallin voittoa uudella kilpurilla vuonna 2025.
Nasser Al-Attiyah
Nasser Al-Attiyah. Kuva: Kin Marcin/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Romanialainen autonvalmistaja Dacia on vahvistanut, että Al-Attiyah liittyy tallin miehistöön vuonna 2024. Tammikuussa ajettavassa Dakar-rallissa Al-Attiyah kilpailee Prodriven Hunter T1+ -autolla, mutta sen jälkeen hän liittyy Dacian miehistöön, joka kehittää uutta autoaan ensi vuoden aikana.

Dacia on pistänyt kovat panokset pöytään. Vuoden 2025 Dakar-rallissa ja samalla myös erämaarallin MM-sarjassa tallia edustavat viisi kertaa Dakarin voittanut Al-Attiyah, ralliautoilun yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb sekä espanjalaiskuljettaja Cristina Gutierrez.

Qatarilainen Al-Attiyah voitti viimeksi Dakarin tämän vuoden alussa Toyotan kuljettajana. Vuoden 2025 aavikkoseikkailusta hän janoaa jälleen menestystä Dacian ratissa.

– Meillä on todella vahva tiimi. Yritämme voittaa heti ensimmäisenä vuonna, Al-Attiyah sanoi.

– Tämä on unelmatiimi. Kunnioitan suuresti Sebastien Loebia ja Cristinaa. Minulla on hyvä suhde molempien kuljettajien kanssa. Tavoitteenamme on voittaa tälle upealle merkille, eli Dacialle.

Erämaarallin MM-sarja eli W2RC on järjestetty nyt kahtena kautena. Al-Attiyah otti mestaruuden sekä 2022 että 2023 Toyotalla.

Vuoden 2024 Dakar-ralli ajetaan heti vuoden alussa 5.-19. tammikuuta. Kilpailu järjestetään nyt viidettä kertaa Saudi-Arabiassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat