Kalle Rovanperää verrattiin Max Verstappeniin – ”Hän ei ole ainoa joka repi sääntökirjan ja nauraa normeille”

Kalle Rovanperä varmisti Keski-Euroopan MM-rallissa uransa toisen rallin maailmanmestaruuden vain 23-vuotiaana.
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä
Jonne Halttunen ja Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperää on hehkutettu vuolaasti ja nyt Dirtfishin toimittaja Luke Barry on tehnyt kovan vertauksen. Hänen mielestään Rovanperässä on paljon samaa kuin formula ykkösten kolminkertaisessa maailmanmestarissa Max Verstappenissa.

Barry muistelee jutussaaan, kuinka hän ensi kertaa tapasi suomalaisen ja hänen kypsyytensä teki heti suuren vaikutuksen nuoreen rallitoimittajaan. Rovanperä oli tuolloin 19-vuotias, mutta sitä ei hevin voinut uskoa.

– Jos Sebastien Loeb oli se, joka määritteli uudelleen, mitä tarkoittaa menestyä rallikuljettajana, niin Rovanperä on mullistanut sen täysin. Se 19-vuotias, joka seisoi silloin Walesissa edessäni oli siinä vaiheessa osallistunut 18 WRC-tapahtumaan. Kun Loeb oli ajanut 18 rallia, oli hän käytännössä vuosikymmenen vanhempi, Barry kirjoittaa.

– Sitä ei voi kiistää, että Rovanperä on poikkeuksellinen, mutta hän ei ole ainoa tällä hetkellä moottoriurheilun maailmassa. Hän ei ole ainoa, joka on repinyt sääntökirjan ja nauraa ”normien” edessä, Barry jatkaa.

Tämä toinen nuori poikkeuslahjakkuus on tietysti Max Verstappen, joka on voittanut jo 26-vuotiaana kolme formula ykkösten maailmanmestaruutta.

– Oman Verstappenimme (Rovanperä) vertaaminen Maxiin on houkuttelevaa, sillä nämä kaksi hallitsevat tällä hetkellä täysin omaa lajiaan, Barry toteaa.

– Kyse on muustakin kuin vain numeroista. Jos kuuntelee Rovanperän haastatteluja et uskoisi, että hän 23-vuotias. Kypsyys, millä hän käsittelee itseään on huomattava ja sama pätee häneen myös ratin takana.

– Jotkut Rovanperän päätökset ovat huomattavasti vanhemman ja kokeneemman yksilön ratkaisuja kuin hänen suhteellisen vähäisestä kokemuksestaan voisi päätellä, Barry muistuttaa.

– Sama pätee myös Verstappeniin, vaikka hänellä kesti kypsyminen kyllä kauemmin kuin Rovanperällä, sillä kaksi ensimmäistä kautta Daniel Ricciardon rinnalla sisälsi paljon kärsimättömiä ja hätiköityjä päätöksiä.

Rovanperä saavutti ensimmäisen mestaruutensa itseasiassa nopeammin kuin Verstappen, mutta tähän oli selvä syy.

– Verstappen ei heti kävellyt voittavaan tiimiin kuten Rovanperä. Joka tapauksessa molemmat kuljettajat ovat poikkeuslahjakkuuksia, jotka ovat saavuttaneet asioita, joita emme uskoneet voivan olla mahdollista saavuttaa näin nuorella iällä.

Rallin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan myöhemmin tässä kuussa. Japanin MM-ralli päättää kauden 16.-19. marraskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat