Kalle Rovanperä vastasi napakasti isoon kysymykseen

Toyotan Kalle Rovanperän isku Portugalin MM-rallissa lauantaiaamuna päättyi lyhyeen.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ajoi päivän avauspätkälle kovan pohja-ajan, mutta seuraavalla erikoiskokeella rysähti. Toyota päätyi puuta vasten oikealle kääntyvässä mutkassa kovavauhtisessa paikassa.

– Ei ollut montaa kilometriä lähdöstä, kun ajettiin pihalle. Se oli vähän ärsyttävä ulosajo. Meni jarrusta leveäksi. Ei siihen sinänsä mitään ihmeellistä syytä ole, Rovanperä sanoi.

– Vähän oli nuottien kanssa sekaannusta edellisessä paikassa, kun Jonne (kartanlukija Halttunen) luki nuotin väärin. Varmaan jäin sitä miettimään hetken suoralla. Tuollaisessa vauhdissa ei pitäisi miettiä mitään muuta kuin ajamista.

Rovanperä kuitenkin korosti, että ulosajo ei siis johtunut nuottivirheestä.

– Ei se siis mikään nuottivirhe ollut ulosajossa, eikä syy, mutta se riittää tuossa vauhdissa, kun hetken miettii edellistä paikkaa. Missasin jarrutuksen ja mentiin ulos.

Ulosajo oli Rovanperälle jo toinen kolmeen kilpailuun. Ruotsissa GR Yaris Rally1 -kilpuri lipsahti lumihankeen.

– Vähän tyhmä virhe omalta puoleltani. Kyllähän se aina harmittaa. Oli se iso pettymys, Rovanperä summasi.

Kenties ajorutiinin puute vaikuttaa?

– En osaa sanoa, mutta epäilen, että se ei vaikuttanut näihin ulosajoihin, Rovanperä kuittasi.

Ja keskittyminen on edelleen samalla tasolla kuin ajoit koko kauden?

– Sanoisin, että keskittymiseni on ihan samalla tasolla.

Rovanperän kisa jatkunee huomenna. Sunnuntaina on jaossa vielä iso potti pisteitä, jotka olisivat tärkeitä tallille. Suomalaistähden lähtöpaikka kuitenkin heikkenee rutkasti.

– Totta kai huomiseen on nyt keskittyminen, mutta se on vähän eri homma taas, kun lähdemme kärkiautona. Ei ole hirveän helppo huomenna mitään tehdä, mutta yritämme parhaamme. Jotain pisteitä olisi hyvä tuoda tiimille, Rovanperä totesi.

– Olemme molemmat Jonnen kanssa kunnossa. Ei se meille tuntunut pahalta. Autokin lienee kunnossa. Sen näkee, kun mekaanikot tsekkaa sen, mutta ei vaikuttanut pahalta.

Lue myös nämä