Citroen-pomolta ylisanoja suomalaissuojateilleen – ”Emme koskaan epäilleet heidän kykyjä”

Esapekka Lappi
Pilke palasi Esapekka Lapin silmäkulmaan Suomen MM-rallissa. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin talliin täksi kaudeksi siirtynyt Esapekka Lappi palasi tasolleen viime viikonloppuna ajetussa Suomen MM-rallissa. Tuloksena oli kauden toinen palkintosija, kun pieksämäkeläinen sijoittui toiseksi Toyotan Ott Tänakin takana. 

Helmikuisen Ruotsin rallin toisen sijan jälkeen Lapin kausi on ollut yhtä alamäkeä, mutta vihdoin kotikisassa C3:n säädöt loksahtivat paikoilleen.

– Olemme tietenkin ilahtuneita, kun Esapekka ja Janne (kartanlukija Ferm) palasivat kärkitaistoon vaiherikkaan alkukauden jälkeen. He eivät vain saaneet muutettua kiistämätöntä potentiaaliaan tuloksiksi. Tiesimme koko ajan, että he ovat hyvin nopeita ja emme koskaan epäilleet heidän kykyjään, Citroenin tallipomo Pierre Budar hehkuttaa.

– Esapekalla ja Jannella meni hieman aikaa tottua autoon ja saada siitä irti paras mahdollinen. Olemme tukeneet heitä koko ajan parhaalla mahdollisella osaamisellamme. Tänä viikonloppuna he olivat rentoutuneita, joten kova työ palkittiin.

Katso alta kooste Suomen MM-rallin viimeisen erikoiskokeen tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,274750″ ap mute ]

 

Budar luottaa, että Lapin ja Fermin vire kestää, kun MM-sarja jatkuu vajaan kolmen viikon päästä Saksan asvaltilla.

– Tulos on myös siinä mielessä hyvin ansaittu, että kaikki tiimin jäsenet ovat tehneet ympäri vuorokauden töitä. Me emme laskeneet tunteja missään vaiheessa. Uskon vahvasti, että Esapekka ja Janne pystyvät säilyttämään momentuminsa tulevissa ralleissa.

Lapin tallikaverin Sebastien Ogierin viikonloppi ei ollut yhtä lennokas kuin suomalaisen. Ogier oli tuloksissa viides kärsittyään muun muassa mahataudista viikonlopun aikana. Mestaruustaistossa Tänak karkasi jo 22 pisteen päähän.

– Joskus mestaruuksia voitetaan ajamalla tällainen hankala viikonloppu maaliin kärsimättä ylimääräisiä tuhoja. Me tuplaamme yrityksemme, jotta automme on vielä kilpailukykyisempi tulevissa kisoissa, Budar vakuuttaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat