Esapekka Lapin kaudelle kelpo päätös – ”Tuli varmasti itseluottamusta”

Hyundain Esapekka Lapin rallikausi 2023 sai kelvollisen päätöksen, kun pieksämäkeläinen ajoi Japanissa neljänneksi.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lappi tipahti kärkikolmikon kyydistä heti perjantaina. Pikku hiljaa vauhtia kuitenkin löytyi lisää. Tärkeintä suomalaiskuskin kannalta oli, että mies pääsi ilman virheitä maaliin, sillä takana oli kolme ulosajoa neljään edelliseen MM-ralliin.

– Oli tärkeää, että löysin viikonlopun aikana vähän vauhtia vaikeissa olosuhteissa. Sitä kautta tuli varmasti myös itseluottamusta. Iso kiitos koko tiimille, Lappi sanoi viimeisen pätkän maalissa rallin MM-sarjan lähetyksessä.

– Aika paljon sai taistella auton kanssa, että pystyi itseluottamusta kasvattamaan. Hyvä että lopulta tuli myös hyviä aikoja, Power Stage -pätkällä kolmanneksi ajanut Lappi jatkoi.

Hyundai tiedotti Japanin rallin alla, että Lappi ajaa ensi kaudella tiimin kolmosautossa ja jakaa vastuun vielä nimeämättömän toisen kuljettajan kanssa. Näin ollen Lapin urakka pienenee puoleen kaudesta. Suomalainen sanoi, että valinta oli myös hänen, sillä Lappi haluaa viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.

– Kauden ensimmäinen puolisko oli minulta hyvä, mutta toinen puolisko ei. Siitä olen pahoillani. En ollut tarpeeksi hyvä. Odotan innolla tulevaisuutta, Lappi summasi.

Lappi ajoi kaudella 2023 Virossa, Portugalissa, Sardiniassa ja Kroatiassa. Ulosajot tulivat tilille Meksikossa, Suomessa, Chilessä ja Keski-Euroopassa. Kardaaniakselin viat pilasivat Lapilta Kenian kisan ja rengasrikko Ruotsin rallin.

Hyundai on vahvistanut, että täyden kauden tiimissä ensi vuonna ajavat ykköstähdet Ott Tänak sekä Thierry Neuville.

Lue myös nämä

  • Uusimmat