Kalle Rovanperä pääsi virittelemään huippuvauhtiaan

Kalle Rovanperä on aloittanut valmistautumisen rallin MM-kauden neljänteen osakilpailuun.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua kroatialaisilla asvalttiteillä. Toyota-kuljettaja Rovanperä puolustaa Zagrebin ympäristössä ajettavan kilpailun voittoa viime vuodelta.

Toyota on virittänyt tällä viikolla kalustoaan kuntoon Kroatiassa ennen kauden ensimmäistä puhdasta asvalttirallia. Keskiviikkona oli maailmanmestari Rovanperän vuoro hypätä Toyota GR Yaris Rally1 -auton puikkoihin.

Rovanperä pääsi ajamaan oman testipäivänsä täysin kuivassa kelissä. Testipätkän varteen oli löytänyt tiensä useita paikallisia rallifaneja, jotka ikuistivat videolle Rovanperän vetoja.

Yksi Kroatian osakilpailun erityispiirteistä on se, että asvalttipätkiltä löytyy nyppyjä, joista kilpuri voi lähteä ilmalentoon. Tämä oli otettu huomioon Toyotan testeissä, sillä Rovanperän testipätkältäkin löytyi pieni hyppy.

Katso alta videoita Rovanperän testeistä. Juttu jatkuu videoiden alapuolella.

Vuosi sitten Rovanperä kävi hurjan kamppailun Kroatian MM-rallin voitosta Ott Tänakia vastaan. Tuolloin Hyundailla kilpaillut Tänak johti kilpailua ennen Power Stage -erikoiskoetta, mutta Rovanperä täräytti päätöspätkällä hurjan pohja-ajan ja kuittasi ykköstilan.

MM-sarjassa kolmantena oleva Rovanperä on yksi Kroatian rallin voittajasuosikeista myös tänä keväänä. Muita suosikkeja ovat hänen tallitoverinsa Sebastien Ogier, Hyundain Thierry Neuville ja M-Sportin Fordilla nykyään ajava Tänak.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Kroatian MM-ralli järjestetään 20.-23. huhtikuuta.

Katso alta kooste viime vuoden Kroatian MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat