Kalle Rovanperä oikaisi hänestä liikkuneita sitkeitä huhuja – ”Miksi minä niin tekisin?”

Toyotan Kalle Rovanperä yllätti toisen maailmanmestaruutensa jälkeen ja päätti ajaa ensi kaudella vain puolikkaan rallin MM-sarjan.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kun lajinsa ylivoimainen ykkönen tekee noin ison ilmoituksen, on vain luonnollista, että kaikenlaiset huhut ja spekulaatiot lähtevät vellomaan.

Rovanperä on jo moneen kertaan avannut ratkaisunsa taustoja, mutta nyt suomalainen on antanut Dirtfish-sivustolle pitkän haastattelun, missä hän avaa vielä tarkemmin päätöksensä taustoja.

– Haluan ottaa aikaa itselleni ja tehdä mitä haluan, Rovanperä sanoi.

– Se on vähän kuin ottaisi nuoruuttaan takaisin ja tekisi niitä juttuja, joita nuoruudessa tehdään. Tietenkään et voi oikeasti ottaa sitä enää kiinni. Kun olet teini-ikäinen ja ammattilainen, joudut aina olemaan jossain paikassa ja jäät paitsi monista sellaisista asioista, joita muut tekevät, Rovanperä selvensi.

Rovanperä ajaa todennäköisesti noin seitsemän MM-rallia ensi kaudella. Se mahdollistaa sen, että hänelle jää aikaa paljon muuhunkin.

– Haluan käyttää ensi vuoden henkilökohtaisiin juttuihini moottoriurheilun ulkopuolella. Aion matkustella. On paljon paikkoja, mihin haluan mennä, Rovanperä suunnitteli.

Samalla Rovanperä oikoi myös häneen sitkeästi yhdistettyä huhua. Sen mukaan Rovanperä ajaisi ensi vuonna täyden kauden driftingin Drift Masters -sarjassa.

– Luulenpa, että aika monet odottavat, että ajaisin ensi kaudella täyden drifting-kauden, mutta ei siinä olisi järkeä. Miksi minä tekisin niin? Rovanperä kysyi.

Jos Rovanperä todella ajaisi täyden kauden driftingissä, olisi hänen kalenterinsa edelleen yhtä täynnä kuin täysipäiväisenä rallikuskinakin.

– Miksi ottaisin aikaa itselleni ja täyttäisin sen sitten jollain muulla? En ole suunnitellut ajavani niin paljon driftingiä tai rallia. Voin nyt nauttia monista hienoista tapahtumista ja ehkä ajan myös radalla, Rovanperä paljasti.

Lue myös: Kalle Rovanperä nimesi mestarisuosikkinsa ensi kaudelle

Lue myös nämä