Kalle Rovanperä nimesi mestarisuosikkinsa ensi kaudelle

Rallin MM-sarjassa vaihtuu ensi vuonna valtakausi, kun Kalle Rovanperä ajaa vain osan kisoista.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä nappasi tänä vuonna toisen perättäisen ralliautoilun maailmanmestaruutensa kartanlukija Jonne Halttusen kanssa. Kauden päätteeksi Toyotan suomalaisässä pudotti melkoisen uutispommin, kun hän kertoi ajavansa vain osittaisen kauden vuonna 2024.

Teoriassa Rovanperä voisi voittaa mestaruuden ajamalla vain puolet kisoista ja voittamalla ne kaikki. Mutta käytännössä siihen on äärimmäisen pieni todennäköisyys.

Rovanperältä tiedusteltiin tänä viikonloppuna Kansainvälisen autoliiton FIA:n palkintogaalan yhteydessä, kuka on hänen mielestään suosikki mestariksi ensi vuonna.

– Sitä on vaikea tietää. Mutta tietenkin kannustan tallikavereitani. Toivon, että Elfyn onnistuu siinä, Rovanperä nimesi oman suosikkinsa.

Tänä vuonna Elfyn Evans taipui tallikaverilleen Rovanperälle mestaruuskamppailussa. Walesilaiskuskin toiveet uran ensimmäisestä MM-tittelistä menivät lopullisesti murskaksi Keski-Euroopan MM-rallissa, jossa hän ajoi Toyotallaan päin latoa.

Ensi vuonna Evans on yksi suurimmista mestarisuosikeista Hyundain Ott Tänakin ja Thierry Neuvillen ohella. Evans on parhaillaan toipilaana, sillä hän kaatui hiljattain pyörällä ja loukkasi kylkiluitaan.

Lue myös: Rallitähti Elfyn Evans loukkaantui

Rovanperä jättää tähän tietoon väliin ensi kauden avaavan Monte Carlon MM-rallin. Todennäköisesti hän palaa konttoriinsa eli Toyota GR Yaris Rally1 -autoon helmikuussa Ruotsin MM-osakilpailussa.

– Sitä ei ole vielä päätetty, kuinka monta rallia ajan ensi kaudella. Katsomme kauden aikana, mitä kisoja ajamme, Rovanperä pyöritteli.

Rovanperällä on pitänyt kiirettä eri edustustilaisuuksissa tällä viikolla. Keskiviikkona hän osallistui presidentti Sauli Niinistön itsenäisyyspäivän vastaanotolle ja perjantaina oli vuorossa FIA:n palkintogaala. Ensi viikolla mestaruutta juhlistetaan vielä hänen kotikaupungissaan Jyväskylässä, missä järjestetään kansanjuhla torstaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat