Rallin MM-sarjaan tulossa kauan kaivattu muutos – ”Ei Rally1-kuljettajien elämä ole sen arvokkaampi”

Kansainvälinen autoliitto FIA on kuunnellut kuljettajien toiveita ja on tekemässä ison muutoksen ensi kaudeksi.
Oliver Solberg
Oliver Solberg jahtaa voittoa kotirallistaan. Kuva: Petter Solberg Media Office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

FIA on tehnyt päätöksen, että ensi kaudella myös WRC2-luokan kuljettajat saavat käyttöönsä etuautoryhmät asvalttikisoihin.

Muutosta on toivottu jo pitkään ja nyt se viimein toteutuu. Kuljettajat ovat vaatineet tätä jo pidemmän aikaa.

– Toivon todella, että FIA tekee jotain WRC2:n autokunnille, sarjan hallitseva mestari Andreas Mikkelsen totesi jo aiemmin.

– Me puskemme myös todella kovaa pätkillä ja voisimme tietää, missä mutaa on. Rally2-autoilla mennään myös yli 200 kilometriä tunnissa, eikä Rally1-kuljettajien elämä ole sen arvokkaampi, Mikkelsen jatkoi.

FIA otti kuljettajien toiveet todesta ja päätti ottaa käyttöön etuautot myös Rally2-luokkaan asvalttikisoihin. Oliver Solberg on päätökseen hyvin tyytyväinen.

– Turvallisuuden pitää olla etusijalla joka kerta, Solberg sanoi Dirtfishille.

– Tämä vaikuttaa yksinkertaiselta päätökseltä, mutta meidän pitää olla kiitollisia FIA:n aloitteellisuudesta ja siitä, että tämä saatiin viimein toteutumaan asvalttikisoihin, Solberg jatkoi.

FIA on muutenkin tekemässä muutoksia rallin MM-sarjaan. Se on asettanut uuden työryhmän pohtimaan sarjan tulevaisuutta. Työryhmää johtavat Robert Reid ja David Richards. He ovat vaikuttaneet rallin parissa jo pitkään.

Myös kilpailuformaattiin on kaivattu muutoksia ja FIA:n aiemman tiedotteen mukaan myös siihen on tulossa kauan kaivattuja muutoksia.

Lue myös nämä