Kalle Rovanperä loistavassa vauhdissa aika-ajossa – suomalaistähden arvio meni täysin pieleen

Kalle Rovanperä pääsee lähtemään loistavista lähtöasetelmista uransa ensimmäiseen ratakisaan.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Porsche Carrera Cup Benelux
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä debytoi tänä viikonloppuna Porsche Carrera Cup Benelux -sarjassa, kun hän osallistuu kauden toiseen kisaviikonloppuun Hollannin Zandvoortissa. Rovanperän tarkoituksena on ajaa tämän kauden aikana sarjassa neljä osakilpailua rallihommiensa ohella.

Rovanperä säväytti jo perjantain vapaissa harjoituksissa, joissa hän kellotti kolmanneksi nopeimman ajan. Suomalaistähti paransi entisestään aikaansa lauantaiaamuna ajetussa aika-ajossa.

Rovanperä tykitti nopeimmalla kierroksellaan ajan 1.36,387 Zandvoortin radalla. Rovanperä oli pitkään kiinni eturivin paikassa, mutta lopulta kaksi kuljettajaa livahti vielä hänen edelleen.

Rovanperä sijoittui aika-ajossa lopulta neljänneksi jäätyään vain 0,165 sekuntia paalupaikka-ajan kellottaneesta Niels Langeveldista. Rovanperän edelle ehtivät niukasti myös Paul Meijer ja Dirk Schouten.

Suomalaiskuljettaja starttaa siis neljännestä ruudusta uransa ensimmäiseen Porsche Cupin kilpailuun. Zandvoortin ensimmäinen kisastartti on ohjelmassa lauantaina kello 17.45 Suomen aikaa.

Kilpailun kestoksi on määritelty 30 minuuttia, jonka jälkeen ajetaan vielä yksi kierros ennen maalia.

Lauantain aika-ajon perusteella määriteltiin myös lähtöpaikat sunnuntain kilpailuun kuljettajien toiseksi nopeinten kierrosten perusteella. Rovanperä ylsi toiseksi nopeinten kierrosten vertailussa kuudennelle sijalle.

Rovanperä arvioi aiemmin Rallit.fille, että aika-ajot voivat tuottaa hänelle vaikeuksia uudessa sarjassa.

– Uskoisin, että paremmin minulla riittävät rahkeet kisavauhdissa kuin aika-ajoissa. Aika-ajot tulevat olemaan varmasti vaikeammat, kun yksi kierros pitää saada onnistumaan ja se riippuu niin monesta asiasta. Ihan jo se, miten valmistelet uuden renkaan, kun siihen on vain kaksi kierrosta aikaa. Siihen tarvitaan kokemusta, Rovanperä tuumi.

Lauantain aika-ajosuorituksen perusteella Rovanperän arvio meni täysin pieleen.

Lue myös nämä