Teemu Sunisella tekemätön paikka rallin MM-sarjassa – suomalaiselta rehti tunnustus

Hyundain Rally2-autolla ajavalla Teemu Sunisella oli vaikeaa Sardinian MM-rallissa viikko sitten.
Teemu Suninen
Teemu Suninen Sardiniassa kesällä 2024. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sunisen vauhti ei riittänyt WRC2-luokan kärjen kyytiin ja lopullisesti ralli meni pilalle lauantaina.

Suninen joutui keskeyttämään rallin tekniseen vikaan kahdeksannella erikoiskokeella. Suninen arvioi jo ennen kisaa Rallit.fille, että edessä saattaa olla suuriakin haasteita.

Hyundain Rally2-auto ei ole kilpailukyvyn suhteen samalla tasolla Toyotan ja Skodan kanssa. Tämä tuli jälleen hyvin selväksi myös Sardiniassa.

– Auto on ihan hyvä ajettava ja kiva sillä on ajaa niin kauan, kun ei välttämättä tarvitse niin paljoa vertailla aikoja muihin, Suninen sanoi Rallit.fille.

Sunisen mukaan auto sopii hänen käsiinsä ihan hyvin, mutta vauhtia menopelissä ei vain yksinkertaisesti ole.

– Jos joustoa olisi vähän paremmin, niin olisi tietysti vähän turvallisempi ajella. Rengasrikkojen riski olisi silloin pienempi – ja kaikkia muita pieniä juttuja, Suninen mietti.

Sääntöuudistuksista apua uralle?

Rallin MM-sarjan sääntöuudistukset ovat puhuttaneet koko kauden ajan. MM-sarja haluaa tuoda pääluokkaan enemmän kuljettajia ja autoja.

Suninen ajoi viime kaudella pääluokan puolella neljä MM-rallia, mutta ei saanut pääluokasta ajohommia enää tälle kaudelle.

– Minua se ei haittaisi kyllä yhtään, että sinne tulisi enemmän autoja, Suninen myönsi.

– Nyt kun olen tässä sivusta seurannut, niin onhan tuo vähän tylsää, ettei siellä pääluokassa ihan hirveästi autoja ole. Jos jollekin kärkimiehelle tulee vaikka rengasrikko, niin koko kisan mielenkiinto menee siihen, Suninen kritisoi.

Sunisen tulevaisuus on auki. Tämän kauden hän ajaa WRC2-luokassa, mutta siitä eteenpäin kuviot ovat vielä auki. Hyundain johdon kanssa suomalainen ei ole juurikaan keskustellut.

– Ei nyt ole sen enempää ollut keskusteluita. Ei siihen toki varmaan Portugalin jälkeen ollut oikea paikkakaan, Suninen viittasi keskeytykseensä Sardiniaa edeltäneessä osakilpailussa.

Suninen uskoo, että hänellä on edelleen mahdollisuus palata Rally1-autoon, mutta se vaatisi onnistumista tältä kaudelta. Onnistuneita suorituksia on puolestaan vaikea ajaa, jos auto ei tarjoa mahdollisuuksia niihin.

– Nyt kun on katsonut muutaman kuljettajan suorituksia Rally1:ssa, niin on varmaan tullut arvostus niitä minun suorituksia kohtaan. Sitä kautta luulisi, että minulla voisi mahdollisuus. Mutta ihmiset helposti muistavat vain sen edellisen kisan. Pitäisi ajaa tänä vuonna hyvin, Suninen sanoi rehdisti.

Lue myös nämä