Kalle Rovanperä lataa kovan tavoitteen – tilastot täyttä timanttia jo tänä vuonna

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä päätti ensimmäisen täyden WRC2-kautensa rallin MM-sarjassa komeaan kolmossijaan.

Skodan tehdastiimiin kuuluva Rovanperä, 18, jäi kauden avauspuoliskolla ilman palkintosijoja WRC2-luokassa, mutta kolmessa viimeisessä kilpailussa hänelle tuli kaksi voittoa ja yksi kakkossija.

– Johdin rallia Argentiinassa ennen kuin minun piti keskeyttää ulosajon jälkeen. Suomessa minulla oli huonoa onnea ja putosin selvästä johdosta neljänneksi. Saksassa minun piti kunnioittaa Janin (Kopecky) vauhtia asvaltilla ja välttää turhia riskejä, joten ajoimme toiseksi johdettuamme pitkään kisaa.

– Saan lisää kokemusta jokaisesta rallista. Walesissa ja Espanjassa oli yksinkertaisesti minun vuoroni voittaa, Rovanperä summaa kautensa Skoda Motorsportin nettisivuilla.

Rovanperän viime kauden tilastot olivat täyttä timanttia, kun ottaa huomioon hänen kokemattomuutensa MM-tasolla. Rovanperä latasi peräti 52 erikoiskokeen ykkösaikaa ja ajoi MM-ralleissa WRC2-luokan johdossa 60 erikoiskokeen ajan. Hän oli molemmissa tilastoissa ykkönen.

WRC2-luokan kaikkien aikojen EK-voittotilastossa Rovanperä on jo neljäntenä 71 pohja-ajallaan. Edellä ovat ainoastaan Pontus Tidemand, Jan Kopecky ja Esapekka Lappi, jotka ovat kaikki voittaneet WRC2-mestaruuden.

Rovanperä listaa päättyneen kauden kovimmiksi kilpakumppaneikseen Kopeckyn ja Tidemandin, jotka suomalaislupauksen tavoin kuuluvat Skodan tehdastiimiin. Kopecky valloitti WRC2-mestaruuden tänä vuonna ja Tidemand vuosi sitten.

– Jos haluaa voittaa WRC2-luokassa, ensin pitää lyödä omat tiimikaverit, joilla on samanlainen auto. Oli upeaa päihittää Jan asvaltilla (Kataloniassa), Rovanperä makustelee.

Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen kilpailevat myös ensi kaudella WRC2-luokassa. Nuori puuppolalainen ei tingi tavoitteistaan.

– Vuonna 2018 jokainen ralli – Walesia lukuun ottamatta – oli täysin uusi minulle. Ensi vuonna voin rakentaa tänä vuonna kerätyn kokemuksen päälle. Tavoitteeni on yksinkertainen: voittaa suurin osa WRC2-kisoista, joissa olen mukana, Rovanperä linjaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat