Hyundain WRC-tallin pomolta tärkeä viesti tiimilleen

Hyundain WRC-tallissa ollaan jännän äärellä keskiviikkona testierikoiskokeella käynnistyvässä Kenian MM-rallissa.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korealaisvalmistaja onnistui jo viime kaudella saavuttamaan Toyotan etumatkan suorituskyvyssä, mutta luotettavuusongelmat veivät maailmanmestaruudet jälleen japanilaisleiriin. Legendaarisessa Safari-rallissa auton luotettavuustekijät nousevat äärimmäisen tärkeään rooliin.

Tiedossa on, että Hyundain i20 N Rally1 -autoon on tehty päivityksiä. Nyt luotettavuuspuoli testataan ensi kertaa kunnolla tällä kaudella.

– Safari on ollut historiassa meille todella haastava kisa. Uniikit olosuhteet lisäävät riskiä, että autossa on teknisiä ongelmia, koska pätkät ovat niin rajuja. Meidän pitää ennen kaikkea keskittyä siihen, että automme on lujatekoinen ja luotettava, tallipäällikkö Cyril Abiteboul korostaa.

– Meidän kauden alkumme on ollut vahva, joten Keniassa meidän pitää vain luottaa itseemme.

Lue myös: Ennätysmäärä kilometrejä ja haastavat olosuhteet – tämä kaikki sinun täytyy tietää Safari-rallista

Kaudella 2024 ajetaan nyt ensi kertaa soralla, joten on mielenkiintoista nähdä, miten tallien voimasuhteet asettuvat. Soralla kuitenkin ajetaan ylivoimaisesti isoin osa rallin MM-sarjan osakilpailuista.

– Tämä on tosiaan ensimmäinen soraralli kaudella, joten se on myös testialusta loppukauden kisoja ajatellen. Meillä on kolme erittäin kokenutta miehistöä kisassa ja kaksi voittoa alla, joten fiilis on varmasti positiivinen, Abiteboul summaa.

– Viime vuonna suorituskykymme Keniassa oli lupaava. Toivottavasti saamme otettua yhden askeleen eteenpäin sen suhteen. Tavoitteena on vähintäänkin päästä palkintopallille.

Edellisessä kahdessa Kenian rallissa Toyota on saalistanut neloisvoiton, joten Hyundain osalta olisi hyvin tärkeää murtaa vihdoin rintamaa. Kisassa ajetaan yhteensä 19 pikataivalta, joille mittaa kertyy vajaat 370 kilometriä.

Kuuntele Rallipodin uusi jakso Spotifyssä ja muista pistää samalla Rallipodi seurantaan.
Voit kuunnella jakson myös tästä alta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat