Kalle Rovanperä huimassa vauhdissa testierikoiskokeella

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 17-vuotias Kalle Rovanperä oli hyvässä vauhdissa Monte Carlon rallin testierikoiskokeella torstaina. Ex-kuski Toni Gardemeisterin yksityistallin Skoda Fabialla ajava nuorukainen oli R5-luokituksen autoista toiseksi nopein vain kaksi kymmenystä ranskalaista Ford-kuskia Eric Camillia perässä. 

Camilli ajoi iltapimeässä kaksi vetoa, kun taas Rovanperä kellotti reilun kolmen kilometrin mittaiselta testiek:lta kolme aikaa. Camillin suomalainen tallikaveri Teemu Suninen oli WRC2-luokan autoista kolmanneksi nopein kaksi sekuntia ranskalaisen perässä.

Rovanperä kepitti shakedownissa tehdastallin Skodalla ajavan Ole Christian Veibyn peräti 2,6 sekunnilla. Tshekkikonkari Jan Kopecky jäi tehdas-Skodallaan nuoresta suomalaisesta vielä enemmän.

Testierikoiskoe on tietenkin aina vain testiä, mutta silti Rovanperän vauhti lupaa hyvää huomenna torstaina alkavaa kilpailua ajatellen. Ralli alkaa pimeässä ajettavalla liki 37 kilometriä pitkällä Sisteronin erikoiskokeella. Torstaina ajetaan myös toinen hieman yli 25 kilometriä pitkä erikoiskoe.

Lue myös nämä

  • Uusimmat