Ford-kuskin Monte Carlon rallille ikävä startti jo nuotituksessa- kartturi sairaalaan

Bryan Bouffier
Bryan Bouffier. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin tiimissä Monte Carlon rallin ajava asvalttispesialisti Bryan Bouffier sai ikävän startin kilpailuun. Bouffier kolaroi torstaiaamun nuotituksessa toisen auton kanssa ja ranskalaisen kartturi Jerome Degout loukkaantui tilanteessa. 

WRC.comin mukaan Degout loukkasi tilanteessa niskaansa ja joutuu jättämään kilpailun väliin. Bouffierin kartturiksi torstai-illan testierikoiskokeelle matkasi Genovasta pikahälytyksellä Xavier Panseri, joka toimi lauantaina päättyneessä Dakar-rallissa Khalid Al-Qassimin kartanlukijana. Panseri oli juuri saapunut Etelä-Amerikasta, mutta matka vei miltei suoraan Gapiin ja Bouffierin Fiestan kyytiin.

Parivaljakko Bouffier ja Panseri hioivat vielä testiek:lla parasta virettään. Bouffier ajoi shakedownin niin sanotuista todellisisat WRC-kuskeista hitaimpaan aikaan. Eroa pohjat kellottaneeseen Hyundain Thierry Neuvilleen tuli muhkeat 6,1 sekuntia vain kahden kilometrin pätkällä.

Viron Ott Tänak on löytänyt nopeasti iskukyvyn uudessa tallissaan Toyotalla. Tänak oli kolmanneksi nopein shakedownissa puoli sekuntia Neuvillen perässä.

– En oikein tänä iltana osannut valittaa autosta tai säädöistä ja se on mielestäni aika hyvä merkki. Olen varma, että meillä riittää vielä paljon opeteltavaa, jotta näemme, missä se raja menee. Hyvältä ajo kuitenkin tuntui, Tänak sanoo WRC.comin verkkosivuilla.

Lue myös nämä