Kalle Rovanperälle tarjotaan jo mestaruutta – ”Ei pidä ajatella sitä liikaa”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jari Nurminen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaisella superlupauksella Kalle Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa Latvian rallisarjan mestaruus jo tänä viikonloppuna Virossa.

Kauden viides osakilpailu, Louna-Eesti-ralli, käynnistyy perjantai-iltana kolmella erikoiskokeella. 16-vuotiaalle Rovanperälle kilpailu on täysin uusi, mutta hän pääsi tutustumaan teihin torstaina nuotituksessa.

– Tiet ovat yllättävän hienoja, ja odotan innolla pätkiä. Täällä on vähän tasaisempaa ja nopeampaa kuten yleensäkin Baltiassa, mutta on myös aika paljon ylityksiä. Siinä mielessä nämä muistuttavat aika paljon Suomen teitä, Rovanperä kertoo Rallit.fille.

Rovanperä on tehnyt jälleen tällä kaudella vakuuttavaa jälkeä Latvian rallisarjassa. Neljästä osakilpailusta hän on kuitannut kolme voittoa ja yhden kakkossijan. Etelä-Virossa hän yrittää piiskata Skoda Fabiansa ykkösvauhtiin.

– Tämä ralli sopii minulle varmasti hyvin. Mitä teknisempää tietä, sitä paremmin sopii minulle, Rovanperä sanoo.

Hyvä tulos takaisi Rovanperälle sarjan mestaruuden jo ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua. Rovanperän lähin uhkaaja Nikolai Grjazin jättää jo toisen peräkkäisen osakilpailun väliin, koska hän ajaa viikonloppuna EM-sarjan pisteistä Tshekissä.

– Kyllähän se mestaruus on aina mielessä, mutta parempi olisi, jos sitä ei ajattele liikaa ja ajelee vain parhaansa, Rovanperä painottaa.

Rovanperän mukaan sillä ei ole merkitystä, varmistuuko mestaruus nyt vai vasta seuraavissa kisoissa.

– Kunhan tämä kisa menee hyvin, se on pääasia, suomalaiskuski alleviivaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat