Kalle Rovanperä ei stressaa kokemuksen puutteesta Ruotsin MM-rallissa – ”Rakastan ajaa lumella ja jäällä”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan tehdastallin nuori suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä starttaa tällä viikolla uransa ensimmäiseen Ruotsin MM-ralliin. Ylipäätään 18-vuotias Rovanperä on ajanut vasta vähän kilpaa lumella. 

– Tämä on tosiaan ensimmäinen kertani Ruotsissa. Rakastan kuitenkin ajaa lumella ja jäällä. Odotan kisaa todella innokkaasti. Jos haluaa voittaa Ruotsissa, on ajettava ihan limitissä, eikä yhteenkään virheeseen ole varaa, Rovanperä sanoo.

Rovanperä aloittaa toisen kautensa Skodan tehdastiimissä. Tshekkitalli on nimennyt suomalaispilotin uuteen WRC2 Pro -luokkaan. Tänä vuonna Rovanperän tavoite on ajaa ne MM-rallit, jotka jäivät viime vuonna nuoren iän takia kilpailematta. Tavoite on silti piinkova eli mestaruus.

– Viime vuonna kaikki rallit paitsi Walesin MM-ralli olivat minulle uusia. Nyt voin jo vähän hyötyä kokemuksestani, mutta opittavaa riittää yhä hurjan paljon.

– Ruotsissa voimme odottaa kovaa kisaa R5-autojen kesken. Jos saan hyvän tuloksen, voin nousta johtoon WRC2 Pro -luokassa. Tavoitteeni on kuitenkin keskittyä täysillä koko kisan läpi ja ajaa virheetön suoritus.

Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen saavat R5-luokitusten autojen sarjassa hurjan vastuksen, sillä mukana ovat kotimaisista kilpakumppaneista Eerik Pietarinen, Jari Huttunen ja Emil Lindholm sekä ulkomaisista kollegoista muun muassa Ole Christian Veibyn, Mads Östbergin, Nikolai Grjazinin ja konkari Henning Solbergin.

Ruotsin MM-ralli starttaa torstai-iltana Karlstadin kaupungissa ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

Lue myös nämä