Quantcast

Sami-Matti Trogenilla edessä uran toinen ralli – testeissä Renault Clio sukelsi hankeen

Sami-Matti Trogen
Sami-Matti Trogen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossista paremmin tunnettu Sami-Matti Trogen ajaa tulevana viikonloppuna toisen rallinsa, kun nuorten SM-sarja jatkuu Kouvolassa.

Trogenin suunnitelmissa on ajaa Renault Cliollaan sarjan kolme kilpailua, kaksi talvella ja syksyllä kauden päättävä Rantaralli. 16-vuotiaan lohjalaisen debyyttiralli Iisalmessa meni kaavailujen mukaan penkkojen välissä ja kokemusta keräten, tuloksena maalissa oli viides sija.

Hauskaa, sitä tämä on ollut, ollaan kartanlukija Mikko Lagerströmin kanssa naurettu välillä kesken pätkänkin, Trogen tokaisi rallin jälkeen.

Trogen kuuluu AKK:n valmennusohjelmaan, eli Flying Finn Academyn A-maajoukkueeseen. Tämä autourheilun maajoukkue oli harjoittelemassa viime viikonloppuna valmentajiensa johdolla. Trogenin kenraaliharjoitus kuitenkin päättyi ennen aikojaan, kun Renault sukelsi hankeen.

– Oli aika pöperöinen keli ja perä nousi urista. Samassa nappasi nokan penkkaan ja siitä imaisi koko auton ojaan. Tuli aika paljon lommoja, joten päätettiin lähteä kotiin niitä tutkimaan ja laittamaan autoa kuntoon.

Kouvolan SM O.K. Auto-ralliin Trogen ja kartanlukija Mikko Lagerström ovat asettaneet saman tavoitteen kuin edelliseenkin kilpailuun. Tarkoituksena on saada ajokilometrejä ja kokemusta sekä nauttia rallista.

Trogen kilpailee nuorten luokassa, jossa kartturi ajaa siirtymät ja kuljettaja siirtyy ratin taakse vasta ennen erikoiskokeen starttia.

– Tavoitteet ovat muuten samat kuin Iisalmessa, mutta ei lähdetä hulluttelemaan. Kokeillaan kuitenkin vähän nostaa vauhtia. Kova kisa siellä on taas tulossa. Meillä on luokassa yhtensä 18 kilpailijaa, Trogen päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat