Janne Tuohino ilman tulostavoitteita Ruotsin MM-ralliin – ”Tiedän jo nyt nauttivani suunnattomasti”

Janne Tuohino
Janne Tuohinon JanProRacing vuokraa Ford Fiesta WRC -autoa. Kuva: Jani Kekoni
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Janne Tuohino ajoi 20 vuotta sitten Suomen MM-rallissa ensimmäisen kilpailunsa WRC-autolla, jossa hän ja kartanlukija Miikka Anttila pitivät Ford Escort WRC-autolla kilpailun kahdeksanneksi nopeinta vauhtia.

Nyt kaksi vuosikymmentä ja 48 MM-rallia myöhemmin Tuohino ja 97 MM-rallin kokemuksen omaava kartanlukija Mikko Markkula, 38, saavat kunnian tehdä JanPro Racing tiimin ensiesiintymisen Ruotsin MM-rallissa, jossa heillä allaan on nykypäivän sääntöjen mukainen Ford Fiesta RS WRC.

19 pikataivalta ja yhteensä 316,80 erikoiskoekilometriä kattavaan, järjestyksessään 67. kerran ajettavaan Ruotsin MM-rallin suomalaiskaksikko starttaa ilman tulostavoitteita. Vaikka alla on kaksi testipäivää ja noin 130 tehokasta kilometriä, on suomalaisten ainoana tavoitteena esitellä uusi JanPro Racing tiimi ja sen vuokrakäyttöön tarkoitettu WRC-auto.

– Olen aina rakastanut kilpailemista lumella ja siten tämä edessä oleva Ruotsin MM-ralli on mitä mainoin tilaisuus esitellä uusi JanPro Racing tiimi ja sen upea kilpa-ajoneuvo. Viikko sitten Suomessa ja alkuviikosta täällä Ruotsissa ajetuissa testeissä sain auton säädettyä mieluisaksi. Sen myötä lähden luottavaisin mielin Suomen MM-rallin ohella toiseen suosikkilpailuuni, 43-vuotias Tuohino kertoo.

– Tämä on ainoa kilpailu, jonka itse autolla ajan ja tämän rallin jälkeen otan kopin JanPro Racing tiimin operatiivisesta toiminnasta. Näin minulla on ensikäden tietoa auton ominaisuuksista, jota sitten välittää autolla tulevaisuudessa ajaville asiakkaille. Jo nyt testeissä sain huomata, että auto täyttää kaikki sille asetut odotukset, enkä millään olisi halunut testipäivien loppuvan. Näin ollen tiedän jo nyt suunnattomasti nauttivani tulevista kilpailupäivistä – olipa lopputulos millainen tahansa, Tuohino jatkaa.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy torstai-aamuna ajettavalla testierikoiskokeelta. Ensimmäinen erikoiskoe ajetaan torstai-iltana Karlstadtin raviradalla ja maaliin kuljettajia odotellaan sunnuntaina klo 13.

Lue myös nämä