Hyundain tallipomo teki merkittävän havainnon – ”Meidän pitää ymmärtää, mitä tapahtui”

Hyundain WRC-talli on aloittanut rallikauden 2024 vahvasti.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Thierry Neuville toi Hyundaille voiton vuoden avausrallista Monte Carlosta ja Ruotsin lumilla viime viikolla ykköstilaa juhli Esapekka Lappi.

Toyota on kuitenkin käyttänyt MM-sarjan uuden pistesysteemin hienosti hyväkseen, sillä kahdesta voitostaan huolimatta Hyundai on tasapisteissä valmistajien sarjassa japanilaismerkin kanssa.  

– Olemme nyt tarinan huonommalla puolella, mutta halusimme kovempaa kilpailua sunnuntaille ja koko sarjaan. Uskon, että tämä on hyväksi lajille. Pakko kuitenkin myöntää, että uusi pistesysteemi on monimutkainen ulkoa päin katseltuna, Hyundain tallipomo Cyril Abiteboul sanoo belgialaisen RTBF-kanavan verkkosivuilla.

– Olen varma, että pienet yksityiskohdat ratkaisevat mestaruudet tänä vuonna. Varmaa on, että missään vaiheessa ei ole varaa nollakisaan.

Ruotsissa Toyota dominoi sunnuntaipäivää, kun Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä karkasivat heti avauspätkän vedoillaan maisemaan. Sama parivaljakko otti myös Power Stagella kaksoisvoiton niukalla erolla ennen Neuvillea.

– Meidän pitää ymmärtää, mitä sunnuntain ensimmäisellä pätkällä tapahtui. Me kaikki otimme siellä iskuja, (Ott) Tänak mukaan lukien. Jotain meillä oli säädöissä pielessä, sillä vaikka hyökkäsimme täysillä, hävisimme paljon, Abiteboul ihmettelee.

– Thierryn viikonloppu oli kuitenkin kokonaisuutena hyvä, eikä hän tehnyt virheitä, vaikka ensimmäinen lähtöpaikka oli vaikea. Lisäksi hänellä oli ongelmia moottorin kanssa. Silti Thierryn, kuten meidän kaikkien, pitää jatkossa olla vakuuttuneita siitä, että meillä ei ole varaa tulla ralliin ja sanoa, että tämä kisa ei sovi meille. Jokaiseen kisaan on laitettava kaikki likoon.

Ruotsin MM-rallin sunnuntain avauspätkällä Västervikissä Rovanperä ajoi ylivoimaiset pohjat 6,3 sekunnin erolla ennen Evansia. Tänak jäi pohja-ajasta yli 14 sekuntia ja Neuville peräti 19,7 sekuntia.

Rallin MM-sarja jatkuu maaliskuun viimeiseinä viikonloppuna Keniassa.

Lue myös nämä