Julien Ingrassia yllättävän kovassa vauhdissa – Harri Rovanperältä tunnusteleva avaus Meksikossa

Meksikossa ajettava Rally of Nations -kilpailu käynnistyi varhain perjantaina Suomen aikaa.
Julien Ingrassia
Julien Ingrassia. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Meksikon ralli ei kuulu tänä vuonna rallin MM-sarjan kattaukseen, mutta samoilla erikoiskokeilla kilpaillaan tänä viikonloppuna. Rally of Nations poikkeaa hieman tavallisista ralleista, sillä yksilökilpailun lisäksi rallissa taistellaan myös joukkuekisan voitosta.

Kisa pyörähti käyntiin perinteisin menoin Guanajuatossa, jonka kaupunkipätkällä piisasi jälleen tunnelmaa. Lyhyt rykäisy vedettiin läpi kahdesti, ja molemmilla ajokerroilla kisan norjalaissuosikki Mads Östberg ajoi Skodallaan pohja-ajan.

Kilpailussa on mukana useita konkareita, kuten Sebastien Ogierin rinnalla kahdeksan maailmanmestaruutta saavuttanut Julien Ingrassia. Tällä kertaa Ingrassia istuu N-ryhmäläisen Mitsubishi Lancerin ratin takana.

Ingrassia oli yllättävän hyvässä vauhdissa heti yleisöpätkillä. Ranskalaisässä on yleiskilpailussa 12. sijalla jäätyään 17,8 sekuntia Östbergistä kahdella ensimmäisellä pikataipaleella.

Ja huomattavaa on se, että Mitsu-kuskien keskuudessa hän on neljäntenä. Hänen edeltään löytyy vain kokeneita kuljettajia: italialainen Alberto Battistolli, espanjalainen Nil Solans sekä britti Tom Williams. Ingrassian ero Battistolliin on vain 2,7 sekuntia.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun ajan rallia soralla. Mutta tämä on ensimmäinen kerta Meksikossa ja ensimmäinen kerta nelivetoisella autolla. Tämä on painava auto ja sitä on vaikea käsitellä ja ymmärtää, Ingrassia sanoi ennen kilpailua Dirtfish-sivuston mukaan.

Suomalaiskonkari Harri Rovanperä aloitti sen sijaan enemmän tunnustellen kilpailunsa Toyota GR Yariksella. Rovanperä on kahden pätkän jälkeen sijalla 25, eroa kärkeen on kertynyt 35,9 sekuntia. Parhaana Toyota-kuskina kisassa on ruotsalainen Dennis Rådström seitsemännellä sijalla.

Ranskalaislegenda Didier Auriolin kisa käynnistyi kehnommin. Hän joutui jättämään Guanajuaton pätkän toisen ajokerran väliin, koska hänen Mitsubishinsa moottoritilassa syttyi pieni tulipalo. Auriol arveli, ettei hän välttämättä pysty jatkamaan kilpailua lauantaina.

Meksikon Rally of Nations jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä