Kaksi kisaa, kaksi palkintosijaa – entisen WRC-kuskin loppukausi silti vielä arvoitus

Entisen WRC-kuskin Andreas Mikkelsenin viime vuoden ovat olleet melkoista soutamista ja huopaamista.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Nuno Antunes / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalaiskuljettaja janoaa takaisin rallin MM-sarjan ykköstasolle, mutta paikkoja on äärimmäisen vähän tarjolla. Edellisen kerran Mikkelsen ajoi WRC-autolla kaudella 2019, jolloin hän sijoittui MM-sarjassa neljänneksi.

Kaudeksi 2020 ajopaikkaa ei herunut ja Mikkelsen keskittyi tekemään uutta nousua WRC2-luokan kautta. Heti seuraavana vuonna tulikin luokan mestaruus. Viime vuoden lopussa Mikkelsen oli äärimmäisen lähellä paluuta Hyundain tehdastalliin, mutta lopulta korealaisvalmistaja päättikin kaapata Esapekka Lapin Toyotalta.

Koska Hyundain päätös meni niin myöhään, jäi Mikkelsen tyhjän päälle ja pääsi aloittamaan kauden vasta toukokuussa Portugalissa. Vaikka alla on WRC2-luokan kolmas tila Portugalista ja voitto Sardiniasta, on jatko vielä arvoitus.

– Minun on istuttava alas yhteistyökumppaneideni kanssa ja meidän on katsottava, miten jatketaan. Se oli alun perinkin suunnitelma, että ajetaan kaksi kisaa ja sitten keskustellaan. Toivottavasti saamme muutaman lähiviikon aikana tietää, mitkä ovat seuraavia kisojani, Mikkelsen sanoi Sardinian rallin jälkeen.

– Tällä hetkellä en kuitenkaan osaa sanoa, miten kausi jatkuu.

Hyundai joutui jälleen kääntämään katseensa kuskimarkkinoille, kun Craig Breen menehtyi traagisesti testionnettomuudessa huhtikuussa. Mikkelsenin huhuttiin ottavan paikan nopeissa soraralleissa kolmannessa tehdastallin autossa, mutta jälleen suomalaiskuski näyttää menevän ohi. Teemu Suninen on tällä hetkellä vahvimmin tyrkyllä kyseiseen pestiin.

Sardinian rallin luokkavoitto tuli pienen onnen saattelemana Mikkelsenille, sillä WRC2-luokkaa koko viikonlopun dominoinut Adrien Fourmaux ajoi Fordillaan ulos päätöspätkällä.

– Adrienilla oli homma hanskassa, joten siinä mielessä tämä tuli toki yllätyksenä. Toisaalta taas ei, sillä varsinkin Power Stagella olosuhteet olivat todella vaikeat. Se oli pelkkää vesiliirtoa alussa ja sitten taas sade lakkasi. Keli vaihteli tosi paljon, Mikkelsen summasi.

– Meidän oma lähtökohtamme viikonloppuun oli varsin järkevä. Ei niissä olosuhteissa kannattanut puskea täysillä koko aikaa tai varmasti olisi heilahtanut. Strategiamme näytti olevan oikea loppujen lopuksi.

Katso alapuolelta WRC2-luokan dramaattiset loppuratkaisut Sardinian MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat