Joensuun SM-rallin osallistujalista julki, huhut WRC-kuskista lähtivät liikkeelle

Joensuun SM-rallin ilmoittautumisaika päättyi maanantai-iltana.
Joensuun SM-ralli
Joensuun SM-ralli kaasutellaan reilun viikon päästä. Kuva: Timo Uimi
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Määräaikaa mennessä mukaan ilmoittautui yhteensä 136 kuljettajaparia. Ennakkosuosikkien joukkoon lukeutuvat Teemu Asunmaa, Lauri Joona ja Jari Huttunen. Kärkitaistoon pyrkivät varmasti myös konkari Juha Salo sekä kolme MM-luokkavoittoa putkeen ottanut Roope Korhonen.

Osallistujalistalta innokkaimmat rallifanit bongasivat mielenkiintoisen yksityiskohdan. Listalta puuttuu kokonaan lähtönumero kolme. Muun muassa rallin SM-sarjan mediatiimiin sekä Ylen Ralliradiosta tuttu Ville Pynnönen heitti ilmoille ajatuksen, että järjestäjät ovat jättäneet niin sanotusti takaportin mahdolliselle WRC-kuskille myöhäisempää ilmoittautumista varten.

Sekä Toyota että Hyundai olivat mukana Kuopion SM-rallissa helmikuussa, kun Hyundain Esapekka Lappi ja Toyotan Takamoto Katsuta testasivat Ruotsin MM-rallia varten. Molemmilla tiimeillä on omat testialueensa Keski-Suomessa.

Numerolla kolme rallin MM-sarjassa on ajanut Teemu Suninen, joka on yhdistetty vahvasti huhuihin Hyundain tehdastiimiin liittymisestä. Suninen testasi hiljattain kaksi päivää Hyundain Rally1-autoa Keski-Suomessa. Toki mahdollista on, että kuskina toimisi Lappi, mutta ainakin Kuopion SM-rallissa mies ajoi omalla MM-sarjan numerollaan neljä.

Hyundain tallipomo Cyril Abiteboul on kertonut, että se tiedottaa kuskiasioista kesäkuun aikana. Mahdollista on, että Sunisen nimeä ei voitu laittaa vielä osallistujalistalle, koska se olisi taas kertonut vahvasti siitä, että juuri Suninen jakaa Dani Sordon kanssa Hyundain kolmatta autoa tämän kauden toisella puoliskolla. Kenties mukavia suomalaisia sopimusuutisia saadaankin hyvin pian.

Joensuun SM-ralli ajetaan 16.-17. kesäkuuta. Perjantai-iltana ajetaan yksi yleisöerikoiskoe Joensuun keskustassa sekä yksi metsäerikoiskoe. Lauantaina on ohjelmassa vielä seitsemän pikataivalta. Yhteensä EK-kilometrejä kertyy noin 95.

Osallistujalistan kokonaisuudessaan voit tarkistaa tämän linkin kautta.

Edit 9.12. Korjattu tieto, että Suninen on ajanut MM-sarjassa numerolla kolme.

Lue myös nämä

  • Uusimmat