Hyundain WRC-tallin pomo paljasti lisää kuumasta aiheesta, kaksi uutta suomalaiskuskia tiimiin?

Hyundain WRC-tallin päällikkö Cyril Abiteboul on kertonut lisää tiiminsä tilanteesta koskien uusien kuljettajien rekrytointia.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Talli etsii parhaillaan kuljettajaa tehdastallin kolmanteen autoon espanjalaiskonkari Dani Sordon rinnalle. Tarjolla on ainakin Viron ja Suomen MM-osakilpailut, joissa Sordo ei tunnetusti ole loistanut. Hyundai joutui tilanteeseen täysin yllättäen, kun irlantilaiskuljettaja Craig Breen menehtyi traagisesti testionnettomuudessa Kroatiassa huhtikuussa.

Tiettävästi lähimpänä ajopestiä on Hyundain WRC2-tallissa jo vaikuttava Teemu Suninen, joka testasi pari viikkoa sitten kaksi päivää Rally1-hybridiautolla Keski-Suomessa. Myös puolustava WRC2-mestari Emil Lindholmin nimi on heitetty esiin spekulaatioissa.

Suninen ei suostunut kommentoimaan kuumaa aihetta Sardinian MM-rallissa kuin hyvin pintapuolisesti. Jokelalainen toki myönsi, että Sunisen asioita hoitava managerivelho Timo Jouhki on asiasta neuvotellut jo jonkin aikaa. Lindholmin manageri Marcus Grönholm myönsi hänkin, että keskusteluja on käyty.

– Rehellisesti sanottua en tiedä tilannetta, mutta jotain mielenkiintoista voi olla tapahtumassa. Joitain keskusteluja käydään, Grönholm paljasta Autosport-lehdelle.

Tallipomo Abiteboul puolestaan valotti tiiminsä taktiikkaa lisää. Hyundai on etsimässä useampaa kuljettajaa tulevaisuutta ajatellen, joten kenties sekä Suninen että Lindholm ovat osa korealaisvalmistajan tulevaisuutta. Jos esimerkiksi Suninen valitaan Rally1-autoon, vapautuisi WRC2-tiimistä paikka Lindholmille. Tosin Lindholm ajaa jo kyseisessä luokassa, mutta Skodalla nousua ykkösauton rattiin ei voi tapahtua.

– Kuljettajien suhteen tiedotamme myöhemmin. Ensimmäinen lähtökohta minulla oli palkata tekninen johtaja (Hyundai teki jo tämän), seuraavana on auton kehittäminen. Sitten jos katsoo seuraavaa 18 kuukauden jaksoa, niin me tarvitsemme useamman kuljettajan. Jotain me tulemme kertomaan jo kesäkuussa, Abiteboul sanoo brittilehdelle.

– Tarkastelemme muutamia kuskeja, mutta selvää on, että tarvitsemme enemmän kuin yhden. Jos miettii, mitä tiimissämme on tapahtunut ja mitä seuraavan puolentoista vuoden aikana tapahtuu, niin useammalle kuskille on tarvetta, ranskalaispomo jatkaa viitaten kenties Sordon puheisiin eläkevuosista.

Nimiä Abiteboul ei suostunut lyömään pöytään, mutta etsinnässä on nimenomaan nuoret kuljettajat.

– En halua sanoa liikaa tässä vaiheessa. Minun strategiani ei ole ollut ikinä vain täyttää paikkoja, vaan miettiä asioita pidemmällä tähtäimellä. Minun on varmistettava, että Hyundailla on aina useita eri vaihtoehtoja ja nimenomaan vaihtoehtoja parhaiden nuorten kuskien osalta.

Katso alapuolelta Sardinian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat