Jyskälässä säväyttäneen norjalaiskuskin ensi kausi kysymysmerkki – ”Minulla ei ole paljoa kerrottavaa”

Kartanlukija Torstein Eriksen ja Mads Östberg. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalaiskuski Mads Östberg saalisti sunnuntaina päättyneestä Australian MM-rallista kolmannen sijan. Palkintosijoitus oli varsin kova noteeraus Östbergiltä, sillä mies lähti kisaan ilman ennakkotestejä.

Toki Östberg nousi palkintopallille Ott Tänakin keskeytyksen myötä, mutta norjalainen on selvästi löytänyt parempaa iskukykyä sen jälkeen, kun Citroen C3 WRC sai uudet päivitykset Suomen MM-ralliin. Jyskälässä Östberg oli komeasti toinen.

Östbergin ensi kaudesta ei ole vielä tietoa. Citroenilla on yksi paikka vielä auki, mikäli ranskalaistalli päättää ajattaa ensi kaudella kolmea autoa. Norjalaista on huhuttu myös takaisin Ford Fiestan rattiin.

– Minulla ei ole paljoa kerrottavaa ensi vuodesta. En tiedä siitä vielä. Meidän pitää odottaa ja katsoa, mitä seuraavat pari viikkoa tuovat mukanaan. Hyvä ralli Australiassa oli tärkeää, mutta päätös ei ole minun käsissäni, Östberg sanaili kauden päätösrallin jälkeen.

Ilman sopimusta on myös Uuden-Seelannin Hayden Paddon, joka ajoi Australiassa Hyundailla toiseksi. Myös Paddonia on veikkailtu M-Sport Fordille tai jatkavan Hyundailla. Uusiseelantilainen haluaisi kuitenkin täyden ohjelman. Päättyneellä kaudella Paddon ajoi seitsemän MM-rallia. Australian podium-sijoituksen lisäksi Paddon oli Suomessa ja Sardiniassa neljäs.

– Haluan pysyä Hyundailla, mutta en tiedä, oliko tämä viimeinen rallini tallissa vai ei. Lähiviikkoina asioiden pitäisi ratketa, Paddon tokaisi.

Paddonille keikkakuskin rooli ei ole ollut ongelma, vaikka kilpakuskilla on jano ajamaan jokaisessa kisassa.

– Loppujen lopuksi tämä on kuin pyörällä ajaminen. Sitä laittaa kypärän päähän ja on heti oikeassa tunnelmassa. Rytmi ja oikea vauhti pitää löytää nopeasti. Ei siihen ole mitään tekosyitä. Olemme tehneet tätä ennenkin, ja nautin jokaisesta mahdollisuudesta, minkä saan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat