Toyotan pääpomolta isoja sanoja: Olen todella kiitollinen Tommi Mäkiselle

Akio Toyoda
Akio Toyoda (kesk.) juhli Ott Tänakin voittoa Tommi Mäkisen ja muun tiimiväen kanssa Suomessa vuonna 2018. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda ei säästellyt sanojaan, kun hän kehui Toyota Gazoo Racingin saavutusta rallin MM-sarjassa.

Tommi Mäkisen johtama Toyotan WRC-tiimi varmisti valmistajien maailmanmestaruuden sunnuntaina, kun Jari-Matti Latvala ajoi voittoon ja Esapekka Lappi neljänneksi kauden päättäneessä Australian MM-rallissa. Toyota otti mestaruuden lopulta selvällä erolla Hyundaihin.

– Tallin puheenjohtajana olen erittäin kiitollinen, että pystyimme saavuttamaan näin mahtavan tuloksen, vaikka tämä oli vasta toinen vuosi rallin MM-sarjassa 18 vuoden poissaolon jälkeen, Toyoda hehkuttaa.

Puuppolassa kehitetty ja rakennettu Toyota Yaris WRC -auto osoitti vahvuutensa varsinkin kauden jälkimmäisellä puoliskolla. Tallin kuljettajat Ott Tänak, Latvala ja Lappi toivat tiimille kaikkiaan viisi voittoa ja 14 palkintokorokepaikkaa tänä vuonna.

– Olen todella kiitollinen Tommille, joka on jatkuvasti vahvistanut Yaris WRC -autoa, jotta voittaisimme tämän tittelin. Olen kiitollinen myös kaikille tallin jäsenille, jotka ovat tukeneet Tommia, sekä kuljettajille ja kartanlukijoille, jotka ovat ajaneet Yarista kohti tavoitettamme, Toyoda jatkaa suitsutustaan.

– Kun aloitimme tämän haasteen, lupasimme Tommin ja tallin jäsenten kanssa kaksi asiaa: ”me vihaamme häviämistä, voitetaan yhdessä” sekä ”sen vuoksi varmistamme aina, että nykyinen Yaris on vahvin”.

Talli pystyi kehittämään ja vahvistamaan autoaan tämän kauden aikana, mikä takasi tittelin japanilaiselle autonvalmistajalle.

– Uskon, että saavutimme tämän upean tuloksen, koska talli uskoi mottoon ”teemme tämän päivän Yariksesta eilistä paremmin”. Nämä lupaukset Tommin ja tallin jäsenten kanssa eivät pääty tähän voittoon, Toyoda takaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat