Citroen ja Toyota päässeet sopuun – Esapekka Lappi pian uuden WRC-autonsa puikkoihin

Esapekka Lappi edusti vielä muutama päivä sitten Toyotan värejä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin ensi vuoden kuljettajat Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi aloittavat pian valmistautumisen uuteen rallikauteen.

Kuudennen perättäisen rallin maailmanmestaruutensa voittanut Ogier siirtyy Citroenille M-Sport Ford -tallista ja Lappi Toyotalta. Molemmat kuljettajat tekivät syksyllä kahden vuoden sopimukset ranskalaistiimin kanssa.

MM-kausi 2018 päättyi vasta sunnuntaina, mutta tuleva Citroen-parivaljakko ei ehdi lomailemaan. Ogier pääsee testaamaan Citroen C3 WRC -autoa jo ensi viikolla Portugalissa, ja myös Lappi saa pian ensikosketuksen tulevaan työkaluunsa.

– Heti kun pääsemme takaisin Eurooppaan, aloitamme valmistautumisen testeihin. Uudet kuljettajaparit saavat testeissä tuntuman C3 WRC -autoon, ja voimme jatkaa auton kehitystä, Citroenin tallipäällikkö Pierre Budar kertoi.

– Olemme tienneet jo jonkin aikaa, että työskentelemme yhdessä, mutta nyt pääsemme itse asiaan. Se antaa motivaatiota koko tallille, kun pääsemme tositoimiin, Budar jatkoi.

Budarin sanoista päätellen Citroen on päässyt Toyotan kanssa sopimukseen siitä, että Lappi voi siirtyä Citroenin ohjaamoon vielä tämän vuoden puolella. Lapin Toyota-sopimus päättyy virallisesti vuoden lopussa.

Ranskalaisen L’Equipe-lehden mukaan Ogier ajaa Citroenilla kaksi päivää soralla ensi viikon puolella.

– Minun pitää tutustua uuteen autoon ja muokata sitä sopivaksi ajotyylilleni, Ogier kertoi lehdelle.

Rallit.fin tietojen mukaan myös Lappi testaa ensimmäisen kerran Citroen C3 WRC -autoa ensi viikolla Portugalissa.

Juttua täydennetty kello 15.12: Myös Lappi pääsee testaamaan jo ensi viikolla.

Lue myös nämä