Rovanperä ja Nordgren Skodalla rallin MM-sarjaan!

Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen
Kalle Rovanperä (oik.) ja kartanlukija Jonne Halttunen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaissensaatio Kalle Rovanperä ja Juuso Nordgren kilpailevat ensi kaudella Skodan tehdastallin kalustolla rallin MM-sarjan WRC2-luokassa.

Skoda Motorsport julkisti 17-vuotiaan Rovanperän ja 21-vuotiaan Nordgrenin sopimukset tiistaina tiedotustilaisuudessaan. Suomalaiskaksikon lisäksi Skodan tehdastiimissä ajavat ensi kaudella hallitseva WRC2-mestari Pontus Tidemand, Jan Kopecky ja Ole Christian Veiby.

Rovanperä debytoi MM-sarjassa jo tänä vuonna. Hän sijoittui lokakuun lopulla Walesin MM-rallin WRC2-luokassa 15:nneksi ja ajoi luokkavoittoon Australiassa M-Sport-tallin Ford Fiesta R5 -autolla. Australiassa suomalainen oli luokan ainoa osallistuja, mutta hän teki samalla historiaa, sillä hän sai historian nuorimpana kuljettajana MM-pisteen yleiskilpailun sijoituksensa perusteella.

Rovanperä on ajanut aiemmin menestyksekkäästi Skoda Fabia R5 -autolla. Hän saavutti Fabialla Latvian rallisarjan mestaruuden tänä ja viime vuonna. Päättyneellä kaudella teini-ikäinen kuskilupaus ajoi voittoon myös kahdessa SM-sarjan osakilpailussa.

Nordgren pääsi syksyllä antamaan näyttöjä Skodalle Espanjan ja Walesin MM-ralleissa. Nordgren ajoi Espanjassa WRC2-luokassa neljänneksi ja Walesissa viidenneksi.

Rallin MM-sarja käynnistyy tammikuun lopussa Monte Carlo -rallilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat