Juuso Nordgren noususuhdanteessa – ”Tiimin mielestä tänään oli hyvä päivä”

Juuso Nordgren
Juuso Nordgren. Kuva: Damien Saulnier.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juuso Nordgrenin taival Espanjan MM-rallin WRC2-luokassa oli lauantain osalta nousujohteinen. Nuorukainen lähtee kisan päätöspäivään luokkansa neljänneltä sijalta.

Avauspäivän sorapätkien jälkeen reitti siirtyi lauantaiksi asvaltille. Päivän ensimmäinen pätkä alkoi Nordgrenin osalta samalla tavalla kuin perjantaikin.

– Vesisade sotki aamun ensimmäistä pätkää ja spinnasimme yhdessä risteyksessä. Sen jälkeen ajettiin varovasti. Eilinen päivä oli meiltä huono, mutta hirveästi ei ollut odotuksia tälle päivälle, sillä kokemusta asvaltilla ajamisesta ei vielä ole niin paljon, Nordgren kertaa.

Päivähuollon jälkeen alkoi vauhti ja luotto nuottiin löytyä, ja karkkilalainen oli itsekin tyytyväinen.

– Ensimmäinen pätkä huollon jälkeen oli meiltä tähän mennessä suhteessa kisan paras ja parhaimmillaan olimme 0,5 sekuntia kilometrillä perässä luokan kärkiukkoja. Mielestäni se on hyvä kokemukseen nähden, sanoo ensimmäistä asvalttiralliaan nelivetoisella ajava Nordgren.

– Iltapäivä sujui muutenkin hyvin, mutta päivän päättäneellä yleisö-ek:lla sammutin auton hitaassa paikassa. Pätkä oli muutenkin vaikea, mutta luulin, että olisimme hävinneet enemmän aikaa, Nordgren kertaa.

Nuorukainen myöntää, että vaatii kokemusta, jotta voi ajaa asvaltilla täysin nuotista. Täksi vuodeksi nuorukainen teki täysin uudet nuotit, joita on täydennetty kisan aikana.

– Nuotti on toiminut hyvin. Tänäänkin ajettiin aamupäivän pätkät iltapäivällä uudestaan, joten tehtiin pieniä lisäyksiä niihin kohtiin, jos on noussut soraa tai muuta tielle. Vaikeaa on ollut kuitenkin arvioida, että kuinka paljon edellä ajavat leikkaavat toisella kerralla ja missä paikoissa.

Nordgrenin tallikaverina ajaa tšekkiläinen Jan Kopecký, jolta nuorukainen voi tarvittaessa kysyä neuvoa.

– Juteltiin tuossa, että Jan on ollut ensimmäisen kerran ajamassa täällä vuonna 2006, joten kyllä tietää tämän kisan.

– Hän vaikuttaa mukavalta ja avoimelta kaverilta, ja pieniä ajovinkkejä olen häneltä kysynyt. Mistään varsinaisista ajoneuvon säätöön liittyvistä asioista ei olla juteltu, koska omassa ajamisessa on vielä paljon opeteltavaa, Nordgren kertoo.

Sunnuntaina rallissa ajetaan vielä kolme erikoiskoetta, joista jokainen kahteen kertaan. Karkkilalainen lähtee päätöspäivään oppimismielellä.

– Tiimin mielestä tänään oli hyvä päivä. Aloitetaan vähän paremmin kuin edellisinä päivinä ja jatketaan siitä, Nordgren toteaa.

Lue myös nämä