Tade Lariolta huima paluu ralliauton rattiin rajun ulosajon jälkeen

Tade Lario on iskussa! Kuva: Bastien Roux.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helsinkiläinen rallilupaus Taisko ”Tade” Lario palasi lauantaina vahvasti tositoimiin viime viikonlopun rajun ulosajon jälkeen. Lario johtaa Etelä-Ranskan Millaun kaupungin ympäristössä ajettavaa Peugeot 208 RallyCupin osakilpailua lauantain ajopäivän jälkeen.

Lario tykitti Terre des Cardabelles -rallissa kolme pohja-aikaa, kun lauantaina ajettiin yhteensä kuusi erikoiskoetta soralla. Larion etumatka Peugeot 208 RallyCupin kärjessä on 17,9 sekuntia ennen Karl Pinheiroa.

– Erittäin hieno päivä. Kolme pohja-aikaa on kova juttu siihen nähden, että ei pystytty yhtään ajamaan ralliautoa viime lauantain tärskyn jälkeen ennen itse kisaa. Vieläkin aika monesta paikkaa kolottaa, mutta pätkillä keskittyminen ja adrenaliini vievät kivun pois, CHL Sport Auto -tallin suomalaiskuski summaa.

– Aika rajut ja karkeat pätkät täällä on. Meillä yksi rengas lähti vanteelta, mutta ei se vauhtiin juuri vaikuttanut. Tosi ehjä päivä saatiin ajettua. Huomenna on vielä neljä erikoiskoetta jäljellä ja kovaa pitää ajaa maaliin asti, Lario jatkaa.

21-vuotias rallilupaus päätti osallistumisestaan Peugeot Cupin kauden toiseksi viimeiseen kisaan viime hetkellä Lempäälässä sattuneen ulosajon vuoksi. Lario on kuitenkin yltänyt kartturinsa Tatu Hämäläisen kanssa ehkä uransa kovimpaan vauhtiin viime viikonlopusta sisuuntuneena.

– Nyt me ollaan sillä tasolla, mihin me kuulutaan. Kolme edellistä kisaa on kaatunut teknisiin murheisiin, mutta nyt kun kaikki toimii, niin meillä riittää vauhti voittotaisteluun, Lario sanoo.

Tade Lario
Tade Lario joutui keventämään hyppyihin kipujen takia. Kuva: Bastien Roux.

Jos Lario ylittää sunnuntaina maalilinjan kisan voittajana, on nuorukaisella kaikki mahdollisuudet nousta vielä Peugeot 208 RallyCupin mitaleille alkukauden hyvien sijoitusten siivittämänä. Haarukassa on lisäksi uran ensimmäinen voitto Peugeot 208 RallyCupissa.

– Kaikkemme tehdään, että huomenna juhlitaan voittoa. Kovaa on tultava, sillä niin tulee muutkin. Nyt on tosi hyvä fiilis, kun homma pelittää, Lario hehkuttaa.

Sunnuntaina Terre des Cardabelles -rallissa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta ja ek-kilometrejä on jäljellä noin 60. Peugeot 208 RallyCupin päätösosakilpailu ajetaan marraskuun lopussa asfaltilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat