Jussi Lindberg ajoi kovan tuloksen Fordin uudella ralliautolla – ”Erittäin iso steppi”

Jussi Lindberg
Jussi Lindberg. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Porvoolainen Jussi Lindberg starttasi viikonloppuna uransa toiseen ralliin tuoreella Ford Fiesta Rally3 -autolla kartanlukijansa Tuuka Tyyskän kanssa.

Auto oli saatu testien myötä erinomaiseen iskuun, ja yhdestä rengasrikosta huolimatta Lindberg nappasi Askolan Granit-Rallista yleiskilpailun viidennen sijan. Omassa luokassa vauhti riitti neljänteen sijaan.

– Kisa lähti yllättävän hyvin käyntiin, kun ajettiin heti ensimmäiselle erikoiskokeelle kolmanneksi nopein aika. Samassa luokassa oli kuitenkin myös R5-autot. Sama tahti jatkui myös EK2:lla ja ero R5-autojen pohja-aikoihin oli vain puoli sekuntia per kilometri, joten viime viikonlopun testirupeama tuotti tulosta ja autoa oli selvästi saatu eteenpäin, Lindberg selvitti.

Mallikkaasti sujunut kilpailu koki viimeisellä erikoiskokeella pienen kauneusvirheen, kun rengasrikon vuoksi palkintokorokepaikka vaihtui luokan neljänteen sijaan.

– Huollon jälkeen jäätiin ehkä hieman liikaa, koska ajaminen oli vähän turhan paljon asettelemista. Viimeisellä EK:lla oli enää tarkoitus säilyttää luokan kolmas sija, mutta noin kahden kilometrin kohdalla leikkasin kiven yli ja sen seurauksena tyhjeni rengas, Lindberg harmitteli.

Tästä huolimatta Sipoon Autokerhoa edustava Lindberg oli syystäkin tyytyväinen auton suorituskykyyn viikonloppuna.

– Positiivisinta oli se, että päästiin kahdella pätkällä erittäin lähelle R5-luokan autojen kärkiaikoja. Erittäin iso steppi, ja antaa uskoa Rally3 -luokan autoihin, kun tulokset ovat vielä aikaisemmin meinanneet jäädä vähän piippuun kyseisillä autoilla Suomessa. Kiitos tiimille, tukijoille ja kaikille kannustajille, oli hieno kilpailu!

Rally3-luokka on FIA:n rallipyramidissa uusi matalan kustannustason nelivetoluokka. Fordeja valmisva M-Sport on luvannut, että Fiesta Rally3 irtoaa noin 100 000 eurolla. Fiesta Rally3 sai luokituksen Kansainväliseltä autoliitolta FIA:lta alkuvuodesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat