Juniorikuljettaja vei voiton BMW-rallisarjan avauksessa – ”Lapsena tuli ajettua paljon peltoautoilla”

Jukka Alalantela
Jukka Alalantela. Kuva: Marko Kyöstilä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juniorikuljettaja Jukka Alalantela nousi Korpilahden Talvirallin päätöserikoiskokeella BMW-merkkiluokan ykköseksi.

Alalantela kokeili viime syksynä sekä rallia että BMW rallisarjaa sillä seurauksella, että 28-vuotias lappajärveläinen ajaa tänä vuonna koko BMW-merkkisarjan. Alalantela oli debyyttirallissaan Rantarallissa nopein BMW-juniori ja BMW-sarjan yleiskilpailussakin hienosti neljäs, joten häneltä oli lupa odottaa hyviä suorituksia tämän vuoden sarjassa.

BMW-sarjan vuoden 2019 päätösrallin ja nyt Korpilahdella ajetun uuden kauden avausosakilpailun välissä Alalantela ehti ajaa kaksi rallia, joten neljännessä osakilpailussa saavutettu luokkavoitto tuli hänelle pienoisena yllätyksenä.

– Kolmen rallin lisäksi olin tätä ennen ajanut noin 15 sprinttiä lähes samanlaisella BMW 325:llä. Ja lapsena tuli ajettua paljon peltoautoilla. Mutta kyllä lopputulos yllätti, vaikka palkintosijoille tähdättiinkin. Kisa meni hyvin – ajotuntuma oli hyvä heti alusta alkaen. Sekä huolto että auto pelasivat hyvin, kertoo Alalantela, jonka kartturina toimii nokialainen Juha Pölönen.

Oikukkaan talven vuoksi kaikki kolme BMW rallisarjan kilpailukalenteriin merkittyä talviosakilpailua peruuntuivat, mutta korvaavaksi osakilpailuksi saatiin neljästä erikoiskokeesta muodostunut Korpilahden Talviralli.

Alalantela ajoi ensimmäisen BMW-luokan pohja-ajan vasta 15 kilometrin mittaisella päätös-EK:lla. Kun siihen saakka luokkaa johtanut Hannu Hokkanen jäi 22,1 sekunnin päähän, niin luokan kärkisija vaihtui. 12 kuljettajan kisassa Hokkanen oli toinen 7,5 sekuntia Alalantelaa hitaampana. Toni Parkkinen (+9,1) oli sarja-avauksessa kolmas ja Sami Laurila (+20,6) neljäs.

BMW rallisarjan kesäosakilpailut ajetaan Mäntsälässä 16.5., Kokkolassa 1.8. ja Urjalassa 5.9.

Lue myös nämä

  • Uusimmat