Juho Hänninen ylisti japanilaissuojattiaan – ”Paras ralli, minkä Taka on WRC-autolla ajanut”

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan japanilaiskuski Takamoto Katsutan positiivinen kauden aloitus sai jatkoa viime viikonloppuna Rovaniemen MM-rallissa. 

Katsuta ajoi kauden avanneen Monte Carlon MM-rallin tavoin myös napapiirillä kuudenneksi. Eroa kisan voittaneeseen Hyundain Ott Tänakiin kertyi reilut puolitoista minuuttia.

– Minusta tämä oli paras ralli, mitä Taka on WRC-autolla ajanut. Tiedän, että hän itse odotti vieläkin parempaa tulosta. Aikaero kärkeen ja edellä meneviin oli kuitenkin selvästi pienin hänen urallaan, Katsutan valmentaja ja Toyotan kakkostiimin pomo Juho Hänninen ylisti.

– Taka ajoi todella tasaisesti, eikä isompia virheitä tullut. Hän olisi ehkä voinut ajaa kovempaa, mutta tiesi ottaa vähän pois, jotta saa puhtaan ajon. Se on tärkeää. Ei ole epäilystäkään, etteikö tällainen tulos toisi lisää itsevarmuutta tulevia kisoja ajatellen.

Katsuta myönsi itse, että viikonlopusta jäi hieman ristiriitaiset tunnelmat.

– Olen tyytyväinen kisaan, mutta olisin halunnut näyttää vielä enemmän vauhtia. Toivon parempaa tulosta ennen rallia. Nautin todella pätkistä. Olin joissain väliajoissa joukon nopein, mutta sitten taas joissain kohtaa otin liian varovaisesti, Katsuta analysoi.

– Kun olosuhteet olivat tasaiset, minulla oli luottoa. Niissä kohdissa joissa oli lunta tai isoja uria, minun pitää vielä parantaa. Siihen pitää todella panostaa jatkossa ja kehittyä, jos haluan jonain päivänä olla podiumilla tai voittaa ralleja.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat