Quantcast

Toyotan WRC-tähdeltä paljon puhuva summaus – ”Ihan kamala viikonloppu”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan viime kauden kärkikaksikolle Toyotan Sebastien Ogierille ja Elfyn Evansille viime viikonlopun Rovaniemen MM-ralli oli tuskainen. 

Evans oli kaksikosta parempi sijoittuen lopulta viidenneksi. MM-pisteissä kaksikko on jaetulla kolmannella sijalla 31 pisteellään. Ykköstilalla on Toyotan kolmas kuljettaja Kalle Rovanperä, joka oli odotetusti etevin napapiirillä tiimin kuskeista sijoittuen toiseksi.

– Eihän tämä ollut paras mahdollinen kisa meille. Olen melko pettynyt tulokseen. Me väläytimme välillä hyvää vauhtia, mutta emme olleet lähellekään tarpeeksi tasiaisia, jotta olisimme voineet ajaa huippusijoista, Evans summasi Toyotan tiedotteessa.

Rallisivusto Dirtfishille Evans kommentoi tilannetta rehellisemmin.

– Tämä oli ihan kamala viikonloppu, Evans aloitti.

– Meillä oli erittäin hyvä vauhti, kun pätkät ajettiin ensimmäisen kerran, mutta olin todella ongelmissa toisilla vedoilla, kun urat olivat isot. Näytti siltä, että olin se Toyota-kuski, joka kärsi kaikkein eniten, Evans jatkoi.

Jotain mystistä Toyotan säädöissä oli mennyt pieleen. Evansin lisäksi varsinkin Kalle Rovanperä manasi auton ajettavuutta.

– Ei vedot tuntuneet ollenkaan huonoilta, mutta ajat eivät läheskään riittäneet. Meidän on ymmärrettävä, miksi niin kävi, Evans totesi.

Ogierille viikonlopusta jäi vielä vähemmän käteen. Lauantain penkkavisiitin myötä Ogier tippui pistesijojen ulkopuolelle, mutta saalisti yhden MM-pisteen kisan päättäneeltä Power Stagelta.

– Oli aika kova viikonloppu. Me yritimme kaikkemme, mutta tiesimme jo kisan alkaessa, että MM-sarjan johtajana luvassa on hankala kisa. Taistelimme silti täysillä, mutta lauantain virhe kävi todella kalliiksi, Ogier sanoi.

– Meidän lähtöpaikalla toiveet eivät olleet korkealla Power Stagelle. Olin ihan äärirajoilla, mutta lunta vain oli likkaa. Siinä mielessä oli hyvä saada edes se yksi piste.

Rallin MM-sarja jatkuu huhtikuun lopussa ajettavalla upouudella Kroatian osakilpailulla.

Katso alapuolelta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat