Quantcast

Kalle Rovanperän hirmukyyti pelottaa jo Ott Tänakia? -”Hänestä tulee koko ajan nopeampi”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Kalle Rovanperä osoitti jälleen Rovaniemen MM-rallin Power Stage -erikoiskokeella huikeaa taistelijan luonnetta ja äärimmäistä nopeutta viemällä pätkän voiton sekä viisi lisäpistettä. 

Rovanperä uusi reilun vuoden takaisen temppunsa Ruotsin MM-rallista, kun nuorukainen voitti toisessa rallissaan WRC-autolla Power Stagen. Tällä kertaa taisto Powerin voitosta oli huima, sillä Hyundain Craig Breen taipui vain kolmella ja saman tiimin Thierry Neuville neljällä kymmenyksellä.

– En ollut ihan sinut auton kanssa, joten minun piti puskea koko viikonlopun ajan täysillä. Viimeisellä pätkällä otin kyllä aika isoja riskejä. Yritin kuitenkin välttää ottamasta ihan viimeisiä riskejä, sillä oli tärkeää tuoda pisteitä tiimille. En halunnut, että ralli jää kesken viimeisellä erikoiskokeella, mutta puskin kyllä kovaa, Rovanperä selvitti vetoaa.

Kisan voittanut Hyundain Ott Tänak oli vakuuttunut nuoren suomalaisen menosta.

– Olen aika varma, että hän käytti melko paljon talenttia viimeisellä pätkällä. Näin, että keskellä tietä oli paljon lumipenkkoja levinneenä. Hän käytti talenttiaan! Tänak hehkutti.

Penkkojan leviämisellä Tänak viittasi Rovanperän nojailleen rutkasti lumiränneihin EK:n aikana. Virolainen jopa epäili, kuinka kauan hänen vauhtinsa vielä riittää Rovanperän kyydissä.

– Suurin haaste viikonloppuna oli jo ennakolta Kalle ja toki muutkin Toyota-kuskit. Kalle on ainoa kuski, joka on ajanut näitä pätkiä WRC-autolla viime vuonna. Hän on muutenkin ollut tällaisilla teillä nopea. Nyt hänellä alkaa jo olemaan kokemusta ylipäätään, Tänak mietti.

– Hänestä tulee koko ajan vain nopeampi, siitä ei ole epäilystäkään. Tulee olemaan iso haaste kamppailla häntä vastaan jatkossa. Tällä kertaa se vielä toimi ja toivotaan, että se myös säilyy näin. Uskon, että hän on tulevaisuudessa äärimmäisen nopea.

Rovanperä nousi Rovaniemen toisen sijansa ja Power Stagen voiton myötä MM-pisteissä kärkeen. Hyundain Thierry Neuville on neljän pisteen päässä. Tallikaverit Elfyn Evans ja Sebastien Ogier ovat jääneet kahdeksan pistettä.

Tänak on pisteissä viidentenä 12 pistettä Rovanperän takana.

Katso alta Rovaniemen MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,367750″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat