Juha Salo manasi virhettään: ”Syöksyi nokka edellä ojaan”

Juha Salo
Juha Salo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Juha Salo menetti Kouvolan SM-rallissa mahdollisuuden kärkisijoihin kolmannella erikoiskokeella.

Salo ja hänen kartanlukijansa Jarno Ottman olivat kisassa kolmantena, kun kokeneelle kuskille sattui lapsus.

– Virhe tapahtui shikaaniin jarrutuksessa. Painoin jarrua noin sata metriä ennen hidasteiksi asetettuja tuoreheinäpaaleja, mutta sateen kastelemalla tiellä en saanut auton vauhtia riittävästi hidastettua. Käänsin auton väkisin shikaaniin sisälle, sen seurauksena Peugeot kääntyi vaakatasossa poikittain ja syöksyi nokka edellä ojaan. Moottori sammui ja siinä rytäkässä meni reilut 20 sekuntia ylimääräistä aikaa, lopulta viidenneksi sijoittunut Salo kertasi tiedotteessa.

Rallin maalissa Salo harmitteli virhettään, mutta totesi muutoin olleensa kohtuullisen tyytyväinen vauhtiinsa.

– Kun erikoiskokeet ajettiin toiseen kertaan, silloin olisi pitänyt pystyä iskemään paremmin. En vain päässyt sellaiseen lyöntiin, jolla olisin voinut taistella neljännestä sijasta. Yritin, mutta en  onnistunut.

Kun SM-sarjasta on kaksi osakilpailua ajamatta, Salo ja Ottman ajavat sarjan yhteispisteissä toisena. Välimatka Kouvolassa keskeyttämään joutuneeseen Teemu Asunmaahan kaventui 12 pisteellä.

– Teemu joutui täällä keskeyttämään ja se tilanne olisi pitänyt hyödyntää paremmin. Mutta sarja jatkuu ja tässä on paljon kilometrejä jäljellä, ja mitä vain voi vielä tapahtua, Salo muistutti.

SM-sarja siirtyy seuraavaksi keskikesän mittaiselle tauolle. Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 8.-9. syyskuuta Uudenkaupungin ympäristössä Varsinais-Suomessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat