Juha Rytkönen suomalaistiimissä rallicrossin MM-sarjan osakilpailuihin – ”Pettynyt olen, jos emme pääse semifinaaleihin”

Juha Rytkönen
Juha Rytkönen kilpailee Ferratum Teamin kalustolla Belgiassa ja Saksassa. Kuva: Ferratum Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjaan huikean debyytin tehnyt Juha Rytkönen pääsee antamaan lisänäyttöjä kauden kahdessa viimeisessä MM-osakilpailussa.

Suonenjokelainen ajaa suomalaisen Ferratum Teamin Ford Fiesta Supercarilla sekä marraskuun lopussa Belgiassa legendaarisella Span radalla sekä joulukuussa Saksan Nürburgringillä.

– Hyvillä fiiliksillä lähden ajamaan. Kaksi pitkää testipäivää on takana ja nyt auto tuntuu mieluisalta. Myös data on näyttänyt, että aika voimakkaasti olemme menneet eteenpäin, Rytkönen sanoo.

– Kehitimme testeissä sekä moottoria että alustaa. Paketti on nyt aika tasapainoinen. Pystyn hyvin kontrolloimaan omaa ajamista, ja autoa on myös helppo käsitellä, kehuu Rytkönen, joka ajoi elokuun lopussa sensaatiomaisesti toiseksi MM-sarjan debyyttikisassaan Kouvolassa.

Rytkösen tavoitteena on nostaa suomalainen Ferratum Team välierätasolle rallicrossin MM-sarjassa.

– Testien perusteella olen erittäin pettynyt, jos emme pääse semifinaaleihin. Fiilis autosta on hyvä. Välieriin pitää päästä ihan vauhdin puolesta ilman, että kenelläkään on mitään murheita. Sitten voi tietenkin tavoitella finaalipaikkaa, Rytkönen suunnittelee.

– Toki finaaliin haluaa aina, mutta haluamme säilyttää realistisuuden. Meillä kaikilla on vielä aika vähän kokemusta. Belgian rata on myös uusi itselle, se voi olla haastavaa. Tavoite on saada ehjiä suorituksia, ettei ainakaan itse tule hölmöiltyä.

Ferratum Teamin tallipäällikkönä toimii Jani Paasonen, joka on itsekin ajanut tällä kaudella MM-sarjassa Fiestalla. Rytkönen, 29, suitsuttaa estoitta uutta talliaan ja sen pomoa.

– Haluan saada luotua koko tiimille uskoa siihen, että meillä on vauhtia ja että autossa on potentiaalia. On tärkeää, että me kaikki uskomme itseemme. Iso kiitos Ferratumin porukalle, että he uskovat minuun ja haluavat tehdä töitä minun kanssani, Rytkönen sanoo.

– Tämä on erittäin mukava tiimi ja vastaanotto on ollut erittäin lämmin. Täällä on osaava ja hyvä porukka koossa. Uskon, että pystymme ajamaan hyviä tuloksia. Minulla on sellainen olo, että olemme tehneet oikeita asioita, Rytkönen luottaa.

Lue myös nämä