Ruotsin MM-ralliin erityinen suunnitelma – lopullinen päätös ennen joulua

Teemu Suninen
Teemu Suninen Ruotsin MM-rallissa helmikuussa 2020. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-rallin järjestäjät suunnittelevat erityisiä järjestelyitä ensi helmikuussa ajettavaan kilpailuun.

Koronapandemiasta johtuvia kokoontumisrajoituksia höllennetään Ruotsissa marraskuun alussa, mutta tilanne on yhä haastava Ruotsin rallin järjestäjille. Suunnitelmana on, että erikoiskokeiden varsille pystytetään erillisiä katselualueita, joista jokaiseen päästetään maksimissaan 300 katsojaa.

– Kilpailualue rajoittuu etelässä Karlstadin, pohjoisessa Limaan ja käymme myös Norjassa. Se on valtava alue. Tämän vuoksi pyrimme käyttämään teesiä, jonka mukaan jokainen yleisöalue lasketaan kokoontumiseksi. Aiomme rakentaa erillisiä yleisösoluja, jotka ovat useiden kilometrien päässä toisistaan, Ruotsin MM-rallin toimitusjohtaja Glenn Olsson avaa suunnitelmaa Aftonbladetille.

Lue myös: Ruotsin MM-rallin rajusti uudistettu reitti julki

Rallijärjestäjät työstävät suunnitelmaa yhteistyössä paikallisten viranomaisten ja kuntien kanssa.

– Uskomme, että koronatilanteeseen on mahdollista sopeutua. Yleisösolut eivät ole kontaktissa toistensa kanssa. Reitillä on paljon uusia erikoiskokeita ensi vuonna, ja nyt teemme aktiivisesti töitä turvallisen suunnitelman eteen, Olsson sanoo.

Ruotsin rallissa on määrä ajaa 19 erikoiskoetta neljän päivän aikana. Reitti kulkee nyt entistä pohjoisempana, jotta pätkille voidaan paremmin taata talviolosuhteet. Viime talvena Ruotsin ralli typistyi huomattavasti lumen puutteen vuoksi.

Katso alta kooste viime talven Ruotsin MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,319508″ ap mute]

 

Ruotsin rallin lopullinen kohtalo selviää seuraavien kuukausien aikana.

– Haluamme saada keskustelut kumppaneidemme kanssa päätökseen marraskuun lopussa, jotta pystymme päättämään ennen joulua, ajetaanko kilpailu vai ei, Olsson kertoo.

Ruotsin ralli on MM-kauden 2021 toinen osakilpailu, joka on määrä järjestää 11.-14. helmikuuta.

Lue myös nämä